Pēc trīs dienu protesta Jeruzalemē atvērta Svētā kapa baznīca

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Jeruzalemē atkal atvērta daudzu par nozīmīgāko kristiešu svētvietu uzskatītā Svētā kapa baznīca, kas bija slēgta trīs dienas, Jeruzalemes kristiešu līderiem šādi protestējot pret Izraēlas nodokļu politiku un iecerēto īpašumu likumprojektu.

Divi vīrieši, kuru pienākumos ir uzraudzīt baznīcas atslēgas, plkst.4 atvēra dievnama milzīgās koka durvis, šādi izbeidzot protestu, kas sākās svētdien dienas vidū.

Drīz pēc tam, lai apmeklētu dievnamu, ieradās pirmā svētceļnieku grupa.

Dievnams uzcelts virs vietas, kur atbilstoši tradīcijai Jēzus ticis sists krustā, apglabāts un augšāmcēlies. Tas atrodas grieķu pareizticīgās, armēņu un Romas katoļu baznīcu pārziņā.

Izraēla otrdien apturēja soļu īstenošanu nodokļu iekasēšanas jomā un citas darbības, kas bija novedušas pie tā, ka Jeruzalemes kristiešu līderi Svētā kapa baznīcu slēdza.

Par pasākumu atlikšanu premjerministra Benjamina Netanjahu birojs informēja paziņojumā. Kristiešu līderi drīz pēc tam paziņoja, ka baznīca tiks atvērta trešdien.

Kā teikts Netanjahu biroja paziņojumā, tiks izveidota «profesionāla komanda», kurai būs jārod risinājums Izraēlas valdības Jeruzalemē noteikto nodokļu pasākumu lietā, kas izraisīja asus kristiešu līderu iebildumus.

«Rezultātā Jeruzalemes pašvaldība ir atlikusi nodokļu iekasēšanu, kas tika veikta pēdējo nedēļu laikā,» teikts paziņojumā.

Pagaidām atlikta arī likumprojekta izskatīšana, kura rezultātā, kā bažījas kristiešu līderi, Izraēla varētu veikt baznīcu zemju ekspropriāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu