Aiztur Alekseju Navaļniju; Krievijas prezidenta vēlēšanas viņš varētu sagaidīt ieslodzījumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs sociālajos tīklos ziņo, ka ceturtdien esot ticis aizturēts. «Sāka sāpēt zobs, aizgāju pie zobārsta. Iznāku laukā - sveicināti, otrais operatīvais pulks, jūs esat aizturēts. Kaut kur ved,» tvītoja Navaļnijs.

(Papildināta ziņa.)

Vēlāk Navaļnijs rakstīja, ka esot aizvests uz policijas iecirkni, bet drīz vien atlaists. «Iedeva man protokolu. Pret mani ierosināta lieta pēc 20.2.8. panta (aizturēšana līdz 30 diennaktīm) un viss,» raksta Navaļnijs. «Piedāvāja aizvest, kur vajag. Atteicos un aizgāju uz darbu. Tā arī nesapratu, kas tas bija un kāpēc mani aizturēja septiņi cilvēki.»

«Atlaida mani līdz tiesai. Kad būs tiesa - nav zināms,» piebilst Navaļnijs.

Kā vēsta LETA, neilgi pēc aizturēšanas Navaļnijs paziņoja, ka viņam izvirzītas apsūdzības par nesankcionēta mītiņa organizēšanu.

Navaļnijs un viņa atbalstītāji pagājušajā mēnesī aicināja tautu uz protestiem pēc tam, kad Navaļnijam tika aizliegts kandidēt martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, to pamatojot ar faktu, ka viņš ir krimināli sodīts tā dēvētajā «Kirovļes» lietā.

Vai Navaļnijam izvirzītās apsūdzības neatļauta mītiņa organizēšanā ir saistītas ar šiem aicinājumiem, nav zināms.

Līdz ar to pastāv iespēja, ka Navaļnijs Krievijas prezidenta vēlēšanu dienu varētu sagaidīt ieslodzījumā. Kā ziņots, varasiestādes Navaļnijam aizliegušas kandidēt prezidenta vēlēšanās, kurās pašreizējam valsts vadītājam Vladimiram Putinam nav reālu sāncenšu.

Tajā pašā dienā Šeremetjevas lidostā tika aizturēts Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs, ziņo RFE/RL. Volkovs, kurš vadīja Navaļnija priekšvēlēšanu kampaņu, bija ceļā uz Baškortostānu, kur plānoja tikties ar saviem atbalstītājiem.

Navaļnijs vairākkārt aizturēts un izcietis īsus cietumsodus par mītiņu rīkošanu. Pēdējoreiz Navaļniju aizturēja 28.janvārī demonstrācijā Maskavā. Navaļnijs tolaik pauda aizdomas, ka tiesas sēde netika sarīkota uzreiz tāpēc, lai viņu varētu arestēt īsi pirms 18.martā gaidāmajām vēlēšanām un balsojuma dienā turēt apcietinājumā.

«Ja mani ieslodzīs 28.janvārī, tad ārā iznākšu 28.februārī. Bet Putins grib mani izolēt vēlēšanu priekšvakarā un, visticamāk, arī vēlēšanu dienā. Domāju, ka mani ieslodzīs vēlāk, lai nodrošinātu, ka 18.martā esmu cietuma kamerā,» savā blogā rakstīja Navaļnijs.

15.februārī Krievijas interneta pakalpojumu sniedzēji sāka bloķēt piekļuvi Navaļnija vietnei «navalny.com», pildot federālā mediju uzraudzības dienesta «Roskomnadzor» rīkojumu, kas atbilstošus soļus spēris, ņemot vērā Krasnodaras novada Ustjlabinskas tiesas spriedumu, kas pieņemts oligarha Oļega Deripaskas prasības lietā.

13.februārī Navaļnijs vērsās tiesā, sūdzoties par «Roskomnadzor» prasību dzēst no viņa vietnes izmeklēšanas materiālus par Deripasku un Krievijas valdības vadītāja vietnieku Sergeju Prihodjko.

Navaļnijs 8.februārī publicējis paša dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda jaunākās izmeklēšanas rezultātus. Fonda darbinieki, izmantojot publiski pieejamos datus, arī eskorta aģentūras meitenes Nastjas Ribkas profilu sociālajā tīklā «Instagram», nonākuši pie secinājuma, ka Prihodjko saņēmis kukuļus no oligarha Deripaskas.

Trešdien, 21.februārī, Navaļnija «YouTube» kontā tika publicēta intervija ar Ribku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu