Martā slēgs Oskara Kalpaka Rudbāržu sākumskolu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

No šī gada 1.marta Skrundas novadā tiks slēgta Oskara Kalpaka Rudbāržu sākumskola, kurā ir tikai daži audzēkņi, informēja pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Inga Flugrāte.

Nepietiekamā audzēkņu skaita dēļ Skrundas novada dome pērn 24.augustā nolēma Rudbāržu sākumskolu slēgt no šī gada 1.marta. 2017.gada 1.septembrī skolā bija palikuši vairs tikai pieci audzēkņi, jo daļa vecāku savus bērnus no skolas bija izņēmuši.

Pirmsskolas grupa Rudbāržos tiks saglabāta.

Skolēni, kuri dzīvo tuvāk novada centram, mācības varēs turpināt Skrundas vidusskolā, bet dažiem tuvāka ir Aizputes novadā esošā Kalvenes pamatskola. Iespējams, kāds varētu turpināt mācības arī Skrundas novada Jaunmuižas pamatskolā, taču šīs skolas liktenis pagaidām vēl ir neskaidrs. Jaunmuižas pamatskolā mācās 17 audzēkņi, no kuriem daļa ir ar speciālām vajadzībām. Pašvaldībā vēl gaidāma diskusija un saruna ar bērnu vecākiem par iespējām audzēkņiem iekļauties citā skolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu