Automobili ar 100 gadu garantiju vēlas nosūtīt uz Marsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācu kompānija Partisan Motors, kura uzkonstruēja un uzbūvēja apvidnieku ar 100 gadu rūpnīcas garantiju, vēlas to nosūtīt uz Marsu. Jāteic gan, ka kosmiskajam lidojumam un braukšanai pa citu planētu domātais auto atšķiras no oriģināla, jo tam ir četri elektromotori un virsbūve no oglekļa šķiedras.

Plānots, ka Partisan One Mars Edition uz sarkano planētu tiks nogādāts pa daļām, kā pašrocīgi samontējams konstruktors. Pateicoties mašīnas moduļveida konstrukcijai, šāda iespēja nemaz nav tik nereāla.

Vācu kompānija arīdzan norāda, ka pēc vajadzības, ja amerikāņu kosmosa kompānijas SpaceX dibinātājs Elons Masks īstenos savus plānus un sūtīs cilvēkus uz Marsu, viņi varētu šai misijai uzbūvēt vairākus Partisan One, ziņo Motor.ru.

Foto: Publicitātes foto

Partisan Motors uzskata, ka

Marsa kolonizēšana nebūs iespējama, ja pētnieku rīcībā nebūs speciāli transporta līdzekļi.

Kompānijas pārstāvji ir pārliecināti, ka kādā jaukā dienā viņu apvidnieks būs liekams līdzās padomju Lunohod un NASA izstrādātajam un Apollo misijās izmantotajam auto Mēness apbraukāšanai.

Jāpiebilst, ka Partisan Ono apvidnieks nebūs pirmais īstais auto, kas nogādāts kosmosā. 2018.gada 6.februārī SpaceX veica savas lielākās un šobrīd pasaulē jaudīgākās nesējraķetes Falcon Heavy testa lidojumu, kurā

kā kravas simulators tika izmantots pirmās paaudzes elektriskais Tesla Roadster, pie kā stūres sēž manekens skafandrā

- Starman jeb zvaigžņu cilvēks. Ja viss izdosies kā iecerēts, tad sarkanais rodsters ieies orbītā ap Sauli un ideālā gadījumā ceļojumu varētu turpināt pat miljardu gadu. Šādu optimismu pauž SpaceX.

Jau ziņots, ka Partisan Motors apvidnieks ir 4,72 metrus garš, 2,3 metrus plats (tātad uz ceļa faktiski aizņem visu braukšanas joslu no līnijas līdz līnijai) un 2,23 metrus augsts. Oriģinālais automobilis ir ar trim durvīm, taču uzņēmums ir iecerējis radīt arī pikapu ar piecām durvīm, automobili ar sešiem riteņiem un visu riteņu piedziņu, kā arī modifikāciju ar 8 riteņiem. To uz priekšu dzen 2,8 litru dīzeļdzinējs ar 150 zirgspēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu