Sīrijā notriekta krievu lidmašīna

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas ziemeļos netālu no Idlibas notriekta Krievijas bruņoto spēku lidmašīna Su-25, tā, atsaucoties uz «Sky News Arabia», ziņo rietumu mediji. Pēc neoficiālām ziņām, lidmašīna notriekta ar raķeti teritorijā, ko kontrolē nemiernieki.

Lidmašīnas pilots paspējis iedarbināt katapultu, taču ziņas par viņa tālāko likteni ir pretrunīgas. Conflict Intelligence Team ziņo, ka Su-25 pilots gājis bojā, taču citi avoti, kas vēstīja, ka viņš ir sagūstīts.

Sīriešu nemiernieki, kas darbojas šajā apkārtnē, aģentūrai AP sacīja, ka pilots nošauts pēc piezemēšanās, jo pretojies sagūstīšanai.

Krievijas Aizsardzības ministrija šo informāciju nav komentējusi, taču kāds vārdā neminēts avots ziņu aģentūrai RBK apstiprinājis, ka Sīrijā patiešām ir notriekta Krievijas bruņoto spēku lidmašīna.

Kurš nemiernieku grupējums lidmašīnu notriecis, pagaidām nav zināms, taču šajā apvidū darbojas gan radikālās opozīcijas spēki, gan ar teroristisko organizāciju «Al Qaeda» saistītais islāmistu grupējums «Hayat Tahrir al-Sham» (HTS).

Sociālajos tīklos ir pieejami video ieraksti, kuros redzama degoša lidmašīna. Neatkarīga apstiprinājuma šo ierakstu autentiskumam nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu