Lielbritānijā izsludina vakances latviešu valodā runājošiem policistiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Linkolnšīras grāfistes policija Lielbritānijā paziņojusi, ka pieņems darbā policistus, kas brīvi pārvalda gan angļu, gan arī latviešu, lietuviešu vai poļu valodu, teikts policijas mājaslapā. Līdz pagājušās nedēļas beigām tika saņemti 136 pieteikumi.

Paredzēts, ka jaunie policisti strādās Linkolnšīras reģionos, kur dzīvo liels skaits austrumeiropiešu migrantu.

Policistu gada alga ir 22 000 sterliņu mārciņu (25 000 eiro). Šādā veidā policija varētu ietaupīt līdzekļus, jo līdz šim tulkiem ik gadu nācies samaksāt līdz pat 400 000 mārciņu (453 000 eiro), vēsta tabloīds «The Sun».

«Valodas barjera mums dažkārt neļauj sniegt vislabākos pakalpojumus iedzīvotājiem ar ierobežotām angļu valodas zināšanām,» norāda Linkolnšīras policijas galvenais konstebls Bils Skellijs. «Ja mums pievienosies policisti ar šo konkrēto valodu zināšanām, tas ievērojami uzlabos mūsu izmeklēšanas un nodrošinās, ka nepalaižam garām svarīgu informāciju. Tas arī palīdzēs mums aizsargāt sabiedrību, atbalstīt noziegumu upurus, atrisināt vairāk lietu un panākt vainīgo sodīšanu daudz ātrāk nekā līdz šim.»

Linkolnšīras policijas rindas plānots papildināt šā gada vasarā.

Londonas policija ar līdzīgām iniciatīvām nāca klajā 2015. un 2016. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu