Krievija pārmet ASV Sīrijas miera iniciatīvu graušanu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SANA HANDOUT / SANA

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs trešdien apsūdzējis Savienotās Valstis par neapstiprinātu ziņu izplatīšanu par ķīmisko ieroču uzbrukumiem Sīrijā, lai aizēnotu Krievijas miera iniciatīvas.

Krievija iecerējusi nākamnedēļ Sočos sarīkot Sīrijas miera kongresu, ko vairāki Sīrijas opozīcijas pārstāvji uzskata par nesavienojamu ar ANO miera iniciatīvām.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons otrdien paziņoja, ka uz Krievijas pleciem gulstas atbildība par nesenajiem ķīmiskajiem uzbrukumiem Sīrijā, kurus veikuši prezidenta Bašara al Asada spēki.

Tilersons runāja par uzbrukumu Austrumgutas rajonā netālu no Damaskas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu