Ķīlnieku krīzē Afganistānā dzīvību zaudējuši 18 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Afganistānas drošības spēki svētdien izbeiguši ķīlnieku krīzi Kabulas viesnīcā «Intercontinental», nogalinot visus trīs uzbrucējus, paziņojusi Iekšlietu ministrija. Ķīlnieku krīze ilga aptuveni 17 stundas un tajā dzīvību zaudējuši 18 cilvēki, tostarp 14 ārvalstu pilsoņi, un desmit cilvēki ievainoti, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Bojāgājušo vidū ir viens Kirgizstānas un viens Grieķijas pilsonis, deviņi Ukrainas pilsoņi un trīs citu valstu pilsoņi, paziņoja ministrija.

Visi ievainotie cilvēki ir Afganistānas pilsoņi, norādīja ministrija.

Atbildību par uzbrukumu viesnīcai uzņēmušies talibi.

Kaujinieki iebruka viesnīcā sestdienas vakarā, sākot šaut uz viesiem un darbiniekiem un detonējot granātas.

Afganistānas drošības spēkiem izdevās izglābt 150 cilvēkus, tostarp 41 ārvalstu pilsoni, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Uzbrukuma brīdī viesnīcā notika Afganistānas Telekomunikāciju ministrijas rīkota konference, uz kuru bija ieradušās vismaz 34 amatpersonas.

Šajā viesnīcā bieži tiekas Kabulas elite, un to iecienījuši arī daudzi starptautiski viesi.

ASV Valsts departaments ceturtdien brīdināja, ka tas ir informēts par «ziņām, ka ekstrēmistu grupējumi varētu plānot uzbrukumu viesnīcām Kabulā,» un brīdināja ASV pilsoņus būt modriem un neuzkrītošiem.

Arī 2011.gadā šajā viesnīcā iebruka talibu kaujinieki, uzsākot apšaudi, kurā tika nogalināti deviņi iebrucēji un 12 citi cilvēki.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka šoreiz teroristi iegājuši viesnīcā no ziemeļu puses un vispirms iebrukuši virtuvē, atklāja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Uzbrukuma laikā viesnīcā notika vairāki sprādzieni un izcēlās ugunsgrēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu