Debates par Krievijas propagandas ietekmi ES valstīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien pēcpusdienā deputāti debatēs par Krievijas propagandas ietekmi ES valstīs un tās iespējamajiem mēģinājumiem ar dezinformāciju ietekmēt vēlēšanu iznākumu atsevišķās ES dalībvalstīs.

Deputāti jau 2016. gadā brīdināja, ka Kremlis kopš Krimas aneksijas un hibrīdkara uzsākšanas Ukrainas austrumos pastiprinājis pret ES vērsto propagandu. Toreiz pieņemtajā rezolūcijā teikts, ka «Krievijas valdība izmanto dažādus rīkus un instrumentus, piemēram, domnīcas […], daudzvalodu televīzijas kanālus (piem., Russia Today), pseido ziņu aģentūras un multimediju dienestus (Sputnik) […], sociālos medijus un interneta troļļus, lai apstrīdētu demokrātiskās vērtības, šķeltu Eiropu, gūtu vietējo atbalstu un radītu priekšstatu par nestabilām valstīm ES austrumu kaimiņvalstīs.»

Lai apkarotu propagandu, Eiropas Parlamenta deputāti rosina stiprināt nelielo ES «stratēģisko paziņojumu» darba grupu un ieguldīt vairāk līdzekļu izpratnes veicināšanā, pētnieciskajā žurnālistikā un mediju pratībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu