Ielas posmu pretī Krievijas vēstniecībai ASV pārdēvēs Borisa Ņemcova vārdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kolumbijas apgabala padome otrdien vienbalsīgi atbalstījusi ieceri ielas posmu pretī Krievijas vēstniecībai Vašingtonā nosaukt par Borisa Ņemcova laukumu, vēsta medijs RFE/RL. 2015.gadā Maskavā nogalinātais Ņemcovs bija Krievijas opozīcijas politiķis, kurš bija kritisks pret Vladimiru Putinu un neilgi pirms savas nāves grasījās publicēt ziņojumu par karu Ukrainā.

Posma nosaukuma maiņa 2017.gadā tika ierosināta ASV Senātā un Pārstāvju palātā, taču tur likumprojekts vēl nav oficiāli pieņemts.

Senātam iesniegtajā likumprojektā norādīts, ka nosaukuma maiņas gadījumā Krievijas vēstniecības, konsulāta un vēstnieka rezidences jaunā adrese būs Borisa Ņemcova laukums 1.

Patlaban Krievijas vēstniecības adrese ir Viskonsinas avēnija 2650.

Krievijas opozīcijas politiķis un Borisa Ņemcova Brīvības fonda priekšsēdētājs Vladimirs Karamurza sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja, ka padomes lēmums stāšoties spēkā līdz 27.februārim - Ņemcova nāves trešajai gadadienai.

Ņemcovu nošāva 2015.gada 27.februārī, kad viņš kopā ar savu draudzeni Annu Duricku gāja pāri Lielajam Maskavas upes tiltam, kas atrodas netālu no Kremļa.

Pagājušā gada jūnijā Krievijā par Ņemcova noslepkavošanu tika notiesāti pieci vīrieši, kuriem tika piespriesti cietumsodi no 11 līdz 20 gadiem. Vēlāk Krievijas Augstākā tiesa mainīja Maskavas apgabala karatiesas spriedumu, atceļot notiesātajiem piespriestos naudassodus 100 000 rubļu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu