Kučinskis mudina koncentrēties uz e-veselības ieviešanu, nevis atbildīgo meklēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) mudina koncentrēties uz e-veselības ieviešanu, nevis vainīgo meklēšanu par sākotnējām sistēmas problēmām.

Kučinskis žurnālistiem sacīja - bija prognozējams un netika slēpts, ka sākums būs salīdzinoši grūts. Viņš pauda cerību, ka tas ir «nedēļu jautājums» un situācija tiks atrisināta, jo visi iemesli ir identificēti.

Kučinskis minēja, ka šis ir dienaskārtības jautājums, tomēr vainīgo meklēšana var kaut ko atlikt saistībā ar sistēmas ieviešanu. Viņš skaidroja, ka nepilnības novērstas, bet tas, kas noticis agrāk ar e-veselību, jau tika vērtēts, piemēram, toreizējā veselības ministra Gunta Belēviča laikā.

Pašlaik darbinieki strādā ar lielu atdevi un «nedomāju, ka es varu tagad no pagātnes vilkt ārā grēkāžus, priekš tā nav laika», sacīja premjers.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Pirmajās dienās uz problēmām sistēmas darbībā norādīja vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Nacionālā veselības dienesta pārstāvji skaidroja, ka aizvadītajā trešdienā e-veselības sistēmā konstatēti nelieli traucējumi, kas visbiežāk bijuši saistīti ar citu, darbam e-veselības sistēmā pielāgotu informācijas sistēmu lietošanu, savukārt ceturtdien tehniski e-veselības sistēmas traucējumi vairs nav novēroti.

Nacionālā veselības dienesta direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane aizvadītajā nedēļā atzina, ka e-veselības sistēma optimāli varētu sākt strādāt pēc pāris nedēļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu