Bono piederošais veikals Lietuvā piekrīt nodokļu nomaksai

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mindaugas Kulbis / TT NYHETSBYRÅN

Lietuvas Utenas pilsētas lielveikals «Aušra», kas daļēji pieder īru rokgrupas U2 līderim Bono, pēc Lietuvas Valsts nodokļu inspekcijas (VMI) veiktās pārbaudes un ieteikumiem piekritis samaksāt papildu nodokļus par 2012.gadu, kā arī kavējuma naudu, vēsta portāls «15min.lt».

Kā izdevumam apliecinājušas VMI amatpersonas, Lietuvas kompānija «Nude Estates 2», kurai pieder minētais lielveikals 3700 kvadrātmetru platībā, valstij samaksājusi kopumā vairāk nekā 50 000 eiro - 34 000 eiro nodokļos un 19 000 eiro kavējuma naudā.

Pēc portāla rīcībā esošās informācijas, 2012.gadā «Nude Estates 2» strādājusi ar zaudējumiem. VMI nav izklāstījusi konkrētu pamatojumu, kādēļ šai kompānijai aprēķināti papildu nodokļi un kavējuma nauda.

Kā liecināja tā dēvētie Paradīzes dokumenti, kurus pērn publiskoja Starptautiskais pētniecisko žurnālistu konsorcijs (ICIJ), Bono jeb īstajā vārdā Pols Deivids Hjūsons jau vairāk nekā desmit gadus ir viens no lielākajiem Lietuvas Utenas pilsētas investoriem - tur viņam kopā ar partneriem daļēji pieder minētais lielveikals «Aušra».

Bono pārstāve šīm konsorcijam atzina, ka viņš ir «pasīvs mazākuma akcionārs» Gērnsi salā reģistrētajā ārzonas kompānijā «Nude Estates I», kurai pieder šis tirdzniecības centrs Utenā.

2006.gadā celto lielveikalu «Aušra» «Nude Estates I» 2012.gadā iegādājusies no Maltas kompānijas «Nude Estates», kura to par 5,1 miljonu sterliņu mārciņu (5,8 miljoniem eiro) nopirkusi 2007.gadā.

Izanalizējot sākotnējos datus par Bono investīcijām Utenā, Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija (VMI) sāka pārbaudi attiecībā uz Lietuvas kompāniju «Nude Estates 2».

Kad noskaidrojās, ka Lietuvas kompānija, iespējams, nav nomaksājusi daļu nodokļu, Bono atzinīgi novērtēja šo faktu celšanu gaismā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu