Strīķe: Sudraba un prokurors Leja komisijas sēdē uzvedās kā «oligarhu mafijas turpinājums»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas slēgtajā sēdē tās priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) un prokurors Māris Leja uzvedās kā «oligarhu (..) mafijas turpinājums», šādu vērtējumu pēc komisijas sēdes žurnālistiem sniedza bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece, pašreizējā Rīgas domes deputāte Juta Strīķe (JKP).

«Pilnīgi viennozīmīgi: kā šo oligarhu taustekļi vai mafijas turpinājums uzvedās gan Sudraba, gan Māris Leja,» sacīja Strīķe, norādot, ka prokurors esot vairākas stundas mēģinājis uzdot jautājumus, kuru konteksts esot bijis, kāpēc viņa uzdrošinājās tik ilgi noklausīties tik nozīmīgus cilvēkus.

Strīķe norādīja, ka viņai šodien bija iespējams dzirdēt, kā uzvedas cilvēki, kuri kalpo oligarhiem.

Viņa pauda, ka konkrētām interesēm kalpo arī komisijas eksperti, kā arī vaicāja, kurā viesnīcā top parlamentārās izmeklēšanas galaziņojums.

«Man ir aicinājums šo mafiozo struktūru iznīcināt un piebeigt un darīt to var tikai, mainot pastāvošo varu valstī. Es citas iespējas neredzu,» sacīja pašreizējā politiķe.

Tikmēr slēgtajā sēdē klātesošais komisijas loceklis Andrejs Judins (V) sociālajā tīklā «twitter» ierakstījis, ka šajā sēdē neparasti aktīvs ir prokurors Leja. Gan Strīķei, gan bijušajam KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājam Jurim Jurašam esot uzdots «padsmit jautājumu».

Neko līdzīgu deputāts neesot redzējis, kad parlamentārās izmeklēšanas sēdes apmeklēja Ventspils mērs Aivars Lembergs un bijušie politiķi Ainārs Šlesers un Andris Šķēle.

Judins arī ierakstījis, ka Strīķe komisijas sēdē bijusi emocionāla un asa, tomēr patiesa un atklāta, runājot par tiesībaizsardzības institūciju nespēju tikt galā ar nopietnām krimināllietām.

Kā ziņots, saistībā ar «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes norisi šodien raisījās nedaudz haotiska situācija. Tam par pamatu bija diskusijas par to, vai sēdei jābūt slēgtai, gan citas lietas.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu