Apsūdzētā neierašanās dēļ tiesa pārceļ Maizīša dzīvokļa zādzības lietas izskatīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā šodien bija paredzēts sākt izskatīt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša dzīvokļa un citu personu dzīvokļu apzagšanā apsūdzētā Ivo Ketova lietu, taču apsūdzētais «tehnisku apstākļu dēļ» netika konvojēts uz tiesas zāli, tādēļ lietas izskatīšana tika pārcelta.

Tāpat uz tiesas sēdi nebija ieradušies vairāk nekā astoņi cietušie, no kuriem lielākā daļa nebija paskaidrojuši savas neierašanās iemeslus. Pats Maizītis nebija ieradies uz tiesas sēdi savu darba pienākumu SAB pildīšanas dēļ.

Tiesa lēma lietu turpināt skatīt 19.janvārī plkst.11.30.

Valsts apsūdzības uzturētāja prokurore Ilze Bikiņa-Burkite aģentūrai LETA norādīja, ka visas zādzības notikušas pēc vienotas ielaušanās shēmas, taču atteicās izpaust precīzākas detaļas.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs vasarā žurnālistiem pastāstīja, ka 1979.gadā dzimušajam vīrietim, kurš sēdies uz apsūdzēto sola, 8.jūnijā tiesa kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu. Policijas rīcībā nav informācijas, ka zādzība izdarīta saistībā ar Maizīša nodarbošanos vai ieņemamo amatu.

Sozinovs toreiz atzīmēja, ka aizturētais agrāk ir vairākkārt tiesāts par mantiskiem noziegumiem, tostarp zādzībām. Vīrietis pēdējo reizi no ieslodzījuma iznācis 2016.gada novembrī. Aizdomās turētais no dzīvokļiem ņēmis dažādas mantas.

Likumsargiem izdevies atrast arī Maizītim nozagto datoru un atdot to īpašniekam. Dators bija vērtīgākais Maizītim nozagtais priekšmets. Tajā nav bijusi klasificēta informācija.

Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks gan neatklāja, kādā veidā zaglis SAB direktora dzīvoklī iekļuvis, taču iekļūšanas veids bija identisks kā pārējos dzīvokļu apzagšanas gadījumos. «Nekas īpašs vai sevišķs tur nebija, parasts iekļūšanas veids. Parasta zagļa tehnika,» iepriekš uzsvēra Sozinovs.

Jau ziņots, ka Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā maijā notikusi ielaušanās un nozagts privātais dators, kā arī paņemti vēl pāris nebūtiski priekšmeti.

Maizītis Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» iepriekš apliecināja, ka datorā atradušies viņam piederošie «intelektuālā īpašuma raksti, ko esmu rakstījis kā pētnieks universitātē».

Arī Maizīša priekštecis - Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti trīs vīrieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu