10 vienkārši veidi, kā likt mājai labi smaržot

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ina Soulis

Vai ir gadījies tā, ka pamani, ka tava māja smaržo ne pārāk labi - smaku veido smaržas no virtuves, mitri dvieļi vannasistabā un daudzi citi aromāti, kas sajaukušies ikdienas steigā. Taču, par laimi, tas ir labojams ar pavisam vienkāršām metodēm - sākot ar pašgatavotiem gaisa atsvaidzinātājiem un beidzot ar istabas augiem, kas palīdzēs novērst nepatīkamo aromātu. «Popsugar» apkopojis dažus būtiskus tīrīšanas un atsvaidzināšanas padomus, kas liks tavai mājai vienmēr smaržot patīkami.

Iededzini sveci

Aromātiskās sveces piešķir omulību mājoklim un var likt visai mājai smaržot svaigi un patīkami atkarībā no izvēlētā aromāta. Izvēlies, piemēram, sojas vaska sveci, kas liks tavai mājai smaržot lieliski, turklāt bez ķīmiskām vielām sastāvā.

Pagatavo ēteriskās eļļas difuzoru

Sveces nekad nedrīkst atstāt bez uzraudzības, bet, ja vēlies kaut ko, kam nav jāpievērš pastiprināta uzmanība, tad vari pagatavot ēteriskās eļļas difuzoru. Tie var likt smaržot tavai mājai mēnešiem ilgi, turklāt tu vari izvēlēties sev tīkamākās smaržas.

Veic ģenerāltīrīšanu vannasistabā

Cik bieži tu veic kārtīgu tīrīšanu vannasistabā? Tev tiešām vajadzētu izmēzt visus tos stūrus un kaktus, kuriem neizdodas pievērst uzmanību iknedēļas uzkopšanā. Bez pamatīgas ģenerāltīrīšanas tava vannasistaba ar laiku sāks nelabi ost.

Izvēlies gaisa atsvaidzinātāju

Ir daudz iemeslu, kāpēc izvēlēties gaisa atsvaidzinātājus, - tie palīdzēs tikt vaļā no kaitīgiem piesārņojumiem un padarīs māju mazāk putekļainu. Tie palīdz radīt tīru un svaigu smaržu tavās mājās!

Pagatavo gaisa atsvaidzinātāju pats

Ziemas laikā, kad mazāk virinām logus, lai istabā ielaistu svaigu gaisu, izgatavo gaisa atsvaidzinātāju. Tu vari tos izmantot arī, lai atsvaidzinātu audumus un atbrīvotos no pelējuma smakas.

Uzcep maizi

Kas gan varētu likt mājai smaržot vēl labāk par svaigi ceptu maizes klaipu? Izmēģini kādu no internetā pieejamajām maizes receptēm, kas noteikti liks tavai mājai smaržot neatvairāmi.

Attīri virtuvi no taukiem

Ja tu bieži gatavo, tad taukvielas var sākt uzkrāties pat vietās, kur tu vismazāk to gaidi. Citronu attīrīšanas līdzekļi dara brīnumus - paglābs no taukiem virtuves leti, dūmu nosūcēju, mikroviļņu krāsni un citas virsmas un liks virtuvei smaržot svaigi.

Izveido lavandas maisiņus

Pašgatavoti lavandas maisiņi ir lieliska izvēle, ja tev nepieciešams atsvaidzināt telpas savā mājā. Izkar tos tajās vietās, kur vēlies labu smaržu.

«Izvāri» savu smaržu izlasi

Vislabāko gaisa atsvaidzinātāju tu vari pagatavot uz plīts. Kombinē savas mīļākās smaržas, kā piemēram, citronu, kanēli, krustnagliņas vai jebkuru citu smaržu un vāri to ūdeni tik ilgi, cik vēlies, tādējādi iegūstot neatkārtojamu smaržu buķeti.

Izmanto istabas augus

Nav noslēpums, ka istabas augi ir vieni no labākajiem dabiskajiem gaisa attīrītājiem. Daudzi telpaugi palīdz ražot skābekli un atbrīvoties no dažādām toksiskām ķimikālijām, sniedzot mājoklim svaigu smaržu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu