«Islāma valsts» uzņemas atbildību par sprādzienu Sanktpēterburgas lielveikalā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / TASS

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» ir uzņēmies atbildību par trešdien Sanktpēterburgā sarīkoto sprādzienu lielveikalā, piektdien paziņoja šī grupējuma propagandas atzars «Amaq».

«Kalifāta kareivju drošības vienībai aizvakar izdevās ievietot spridzekli vienā no iepirkšanās centriem Sanktpēterburgas pilsētā krustnešu Krievijas ziemeļrietumos,» teikts «Amaq» paziņojumā.

«Amaq» paziņoja, ka viens no džihādistiem detonēja šo spridzekli, un apgalvoja, ka sprādzienā bijuši «13 upuri».

Krievijas izmeklētāji gan informēja, ka sprādzienā lielveikalā «Perekrjostok» tika smagi ievainoti deviņi cilvēki, kas nosūtīti uz slimnīcām.

Sprādziena enerģija bija ekvivalenta 200 gramiem trinitrotoluola (TNT), un to izraisīja paštaisīts spridzeklis, kas bijis pildīts ar traumējošiem elementiem, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Sprādziena epicentrs bija bagāžas glabāšanas kamerā pie lielveikala ieejas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien nosauca šo sprādzienu par «teroristu uzbrukumu».

Sanktpēterburgā aprīlī uzspridzinājās terorists pašnāvnieks metro vilcienā, nogalinot vairāk nekā 10 cilvēku. Tiek uzskatīts, ka teroristu bija radikalizējuši islāma ekstrēmisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu