Skaistiem matiem: 3 viegli pagatavojamas matu maskas ar majonēzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ikvienai sievietei pienāk brīži, kad mati kļūst sausi, trausli, nepaklausīgi vai pūkaini – gadalaiku maiņu dēļ, nepietiekami sabalansēta uztura vai neatbilstošu matu kopšanas līdzekļu dēļ. Un situācijas, kad makā nav liekas naudas kvalitatīviem matu līdzekļiem, arī nav retums, tamdēļ piedāvājam trīs pašgatavojamas matu maskas uz majonēzes bāzes. Majonēze satur eļļu, olas dzeltenumu un citas dabīgas sastāvdaļas, kas baro un mitrina matus, padara tos stiprākus, kā arī spēcina matu saknes, ziņo «Naturalbeautytips.co».

1. RECEPTE

Ja baidies izmantot veikalā pirkto majonēzi, tad droši to sagatavo pati, un nebūs raižu par tās sastāvu.

Nepieciešams:

  • 1 olas dzeltenums,

  • 1 tējk. galda etiķa,

  • 1 tējk. citrona sulas,

  • ½ glāze Extra virgin olīveļļas vai rapšu eļļas.

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas liek stikla bļodā, sakuļ ar mikserī (lēnākajā iespējamo ātrumu). Kuļ, līdz masa ieguvusi majonēzes konsistenci.

Lietošana

Rūpīgi ieklāj iegūto majonēzes masu visā matu garumā, izņemot saknes, iemasē. Uzliek dušas cepurīti, ja nav, tad var izmantot maisiņu, un atstāj masku matos uz 1 stundu. Pēc tam mazgā matus, kā parasti, ar šampūnu.

2. RECEPTE

Šo mitrinošo matu masku izmanto īpaši sausiem matiem. Nav šaubu, ka majonēze pati par sevi ļoti labi iedarbojas uz matiem, bet pievienojot tai pienu un medu, iedarbība ir vēl efektīvāka. Visas šīs trīs sastāvdaļas ir lieliskas kā dabīgais kondicionieris, kas padarīs tavus matus mīkstus un zīdainus.

Nepieciešams:

  • ½ glāze majonēzes,

  • 1 ēd. k. medus,

  • 1 ēd. k. piena.

Pagatavošana

Sajauc visas sastāvdaļas stikla bļodā.

Lietošana

Rūpīgi ieklāj matu masku matos, izņemot saknes, iemasē, uzliek dušas cepurīti un notur 1 stundu. Pēc tam izmazgā matus kā ierasts.

3. RECEPTE

Majonēze satur olas dzeltenumu, kas mitrina matus, savukārt olas baltums nogludina pūkainus matus un mazina sausumu.

Nepieciešams:

  • 1 olas baltums,

  • ½ glāze majonēzes.

Pagatavošana

Bļodā saputo olu baltumu ar majonēzi.

Lietošana

Rūpīgi ieklāj matu masku visā to garumā, izņemot saknes, iemasē. Uzliek dušas cepurīti un notur 1 stundu. Mazgā matus kā ierasts.

Neliela piebilde – majonēzes maskas ir diezgan taukainas, tamdēļ, mazgājot matus ar šampūnu, ieteicams to darīt kārtīgi vai pat divas reizes.

Dāmas, rūpēsimies par sevi un saviem matiem! Tā ir rota, kas atspoguļo mūsu pašsajūtu un attieksmi pret sevi. Būsim skaistas!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu