Ugunsgrēkā Filipīnu lielveikalā var būt gājuši bojā 37 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Filipīnu dienvidu pilsētā Davao sestdien izcēlās ugunsgrēks lielveikalā, un par tajā bojā gājušiem tiek uzskatīti 37 cilvēki, svētdien paziņoja vicemērs Paolo Duterte.

Ugunsdrošības biroja komandieris notikuma vietā sacīja, ka šo 37 cilvēku izredzes izdzīvot ir «nulle», paziņojumā sociālajā tīklā «Facebook» rakstīja vicemērs, kurš ir arī valsts prezidenta Rodrigo Dutertes dēls.

Ugunsgrēks četrstāvu lielveikalā «NCCC Mall» sākās sestdienas rītā, un ēkā tika iesprostoti cilvēki, tai skaitā zvanu centrā ēkas augšstāvā, paziņoja vietējais policists Ralfs Kanojs.

Svētdienas rītā ugunsgrēks vēl nebija nodzēsts.

«Ugunsgrēks sākās trešajā stāvā, kur atrodas tādas preces kā audumi, koka mēbeles un plastmasas izstrādājumi, tāpēc tas ātri izplatījās un tā dzēšana aizņem ilgu laiku,» sacīja policists.

Izmeklētāji uzskata, ka daži no minētajiem 37 cilvēkiem iesprostoti zvanu centrā, kas darbojās visu diennakti. «Ir iespējams, ka viņi strādājot uzreiz nepamanīja uguns izplatīšanos,» Kanojs sacīja par zvanu centra darbiniekiem.

Prezidents Rodrigo Duterte, kurš apmēram 20 gadus bijis Davao mērs un turpina dzīvot šajā pilsētā, sestdienas vakarā apmeklēja lielveikalu, lai mierinātu upuru radiniekus, sacīja viens no prezidenta palīgiem.

Davao ir lielākā pilsēta Filipīnu dienvidos un atrodas apmēram 1000 kilometrus uz dienvidiem no Manilas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu