6 ķermeņa vietas, kuras tu noteikti dušā nomazgā pārāk reti!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Jā, patiesi, lasi un tev būs pārsteigums!

1. Naba - baktēriju ferma

Patiesībā tava naba ir perfektākā vieta dažādām baktērijām. Atzīsim, nav tā, ka katru reizi dušā mēs to rūpīgi izmazgājam... Tāpēc dažādām baktērijām tur patīk «iedzīvoties». Nereti cilvēkiem tur ir sajūtama specifiska smaka, kaut viņi mazgājas ik dienu un ievēro higiēnu.

Naba parasti ir aizsegta vide, kur ādas slānis balstās pret ādu. Tur ir tumšs un silts, kas patīk baktērijām.

Tāpēc būtu ieteicams šad tad tomēr apmazgāt savu nabiņu ar vates tamponu un arī kārtīgi to izslaucīt, lai tajā nepaliek mitra vide, kas arī tīkama baktērijām.

2. Jāmazgā ir ne tikai ausis....

... bet arī vieta arī aiz auss gliemežnīcas. Vairums cilvēku to nedara, ja vien katru reizi dušā netiek ar šampūnu mazgāti mati. Izrādās, aiz auss gliemežnīcas arī ir laba vieta baktēriju «uzdzīvei». Aiz auss ir slēpta vieta, kur atrodas dziedzeris, kas izdala sekrētu, lai mitrinātu ādu. Ja tur nav mazgāts, šis sekrēts var sākt nelabi ost. Kā lai to pārbauda? Nobrauciet ar pirkstu aiz auss un pasmaržojiet: ja viss ir kā nākas, uztraukumam nav pamata.

3. Mēle ir kā baktēriju sūklis

Iedomājoties vien, ko mēs ikdienā apēdam un izdzeram, top skaidra bilde, kāds baktēriju karnevāls ik dienu ir mums uz mēles, tāpēc noteikti jāatceras to notīrīt, kad ik dienu tīrām zobus. Nepatīkamu smaku mutē izraisa baktēriju izdalītie toksīni, taču tā nav vienīgā problēma. No mēles baktērijas, protams, nokļūst arī uz zobiem, tādēļ mēles netīrīšana

veicina zobu bojājumu, smaganu iekaisuma un citu mutes dobuma problēmu veidošanos.

4. Kāju pirkstu starpas - kāju sēnītes paradīze

Arī šī ir viena no aizmirstajām ķermeņa vietām, ko cilvēki nemazgā kārtīgi, tāpēc iedzīvojas kāju sēnītē. Kājas jāmazgā katru dienu, vēlams vēsā ūdenī un pēc tam kārtīgi jānoslauka, lai īpaši pirkstu starpas nepaliktu mitras!

5. Tu nemazgā savu muguru!

«Jā, jo es to nevaru aizsniegt!» Tomēr, ja padomājam, ka mugura kā ķermeņa zona ir vislielākā platība, kas tiek pakļauta drēbju nēsāšanai, svīšanai, gulēšanai gultā, tad top skaidrs, ka muguras ādas poras un dziedzeri varētu diezgan ātri aizsērēt... Tā var iedzīvoties arī muguras aknē. Akne – tā ir tādu tauku dziedzeru saslimšana, kas atrodas dziļi ādā. To sekrētu sauc par ādas taukiem. Pa speciāliem kanāliem ādas tauki caur porām nonāk ādas virspusē un pasargā to no vides iedarbības. Visvairāk tauku dziedzeri piepildās uz sejas (pieres daļa, uzacu loks, deguna-lūpu trīsstūris, zods),

augšējā krūšu un muguras daļā - tieši tās zonas visbiežāk aknes gadījumā tiek bojātas.

6. Atceries par dibenu!

Galu galā padomāsim, cik stundas sēžam un ka pēcpuse ir iesprostota ne vien drēbēs, bet arī vēl tiek sildīta pret krēslu! Tāpēc arī pēcpuse ir jālutina un jāmazgā. Patiesībā tīrs ūdens ir labākais mazgāšanās līdzeklis, smagnējas konsistences dušas želeja tikai aizsprosto poras. Turklāt jāatceras, ka vienmēr jāsāk ar matu mazgāšanu un tikai tad ķermeni, lai jau mazgātās ādas porās nenonāktu šampūns. Un

trešais noteikums - mazgāšanās būs lieki veikta, ja pēc tam noslaucīsies ar netīru dvieli!
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu