Rīgas domes līdzfinansēto NVO vadībā atrodami septiņi koalīcijas deputāti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Teju trešā daļa no divu gadu laikā dažādām biedrībām un nodibinājumiem novirzītās Rīgas domes naudas nonākusi pie organizācijām, kas saistītas ar pašvaldības vadību, vēsta žurnāls «Ir».

Kopumā Rīgas domes struktūrvienības no 2016.gada sākuma līdz 2017.gada septembra beigām starp 796 dažādām biedrībām un nodibinājumiem sadalījušas 45,77 miljonus eiro, liecina Rīgas domes informācija.

Žurnāls izpētījis, ka finansēto organizāciju vadībā atrodami septiņi no 32 Rīgas domes «Saskaņas/Gods kalpot Rīgai (GKR)» frakcijas deputātiem. Šie deputāti ir Regīna Ločmele-Luņova, Maksims Tolstojs, Vitālijs Dubovs, Mihails Gavrilovs, Vadims Baraņņiks, Igors Solovjovs un Andris Bērziņš.

Savukārt vēl trīs organizācijas saistītas ar deputāta kandidātiem, kuri startēja vēlēšanās, bet netika ievēlēti.

Kopumā Rīgā ievēlētie un aiz svītras palikušie «Saskaņas/GKR» kandidāti saistīti ar 12 organizācijām, kurām minētajā laika posmā iedalīti 14,17 miljoni eiro.

Turklāt, kā izpētījis žurnāls, vairākās citās organizācijās vīd saiknes ar bijušajiem domniekiem, esošo domnieku radiniekiem, bet septiņas organizācijas saistītas ar personām, kas ziedojušas naudu «Saskaņai». To starpā sadalīti vēl 580 000 eiro.

Piemēram, biedrības «Labā cerība» valdes loceklis Igors Zujevs, kurš bija domes deputāts 2009.gada sasaukumā, kopš 2010.gada «Saskaņai» un «Saskaņas Centram» kopumā ziedojis vairāk nekā 30 000 eiro. Viņa biedrība nepilnu divu gadu laikā saņēmusi 104 600 eiro divu sociālās rehabilitācijas centru uzturēšanai.

Tikmēr biedrības «Dzintara līga» valdes loceklis Sergejs Potapkins kopš 2010.gada «Saskaņai» ziedojis 21 300 eiro. Sporta pasākumu organizēšanai viņš 2016.gadā no domes saņēmis 6000 eiro.

Tāpat pie 300 000 eiro tikusi biedrība «Streetbasket», kuras valdes loceklis Raimonds Elbakjans šogad pirms pašvaldības vēlēšanām veidoja filmu «Pārgājiens» par Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S). Publiski viņš skaidroja, ka kopā ar režisoru Māri Martinsonu filmu radījis brīvprātīgi, lai veicinātu jauniešu politisko atbildību. Cik tā izmaksāja, viņi nevarēja atbildēt, jo aprēķini neesot veikti. Atbildēt uz jautājumu, kā ir iztērēta no Rīgas saņemtā nauda, biedrība neesot atsaukusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu