Trapmps atzīst, ka jūt līdzi Flinnam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jim Tanner / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien atzina, ka jūt līdzi bijušajam nacionālās drošības padomniekam Maiklam Flinnam, kurš atzinis, ka melojis Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB). Vienlaikus Tramps norādīja, ka viņa bijusī sāncense Hilarija Klintone melojusi daudzkārt, bet nekas nav noticis.

«Es jūtu līdzi ģenerālim Flinnam. Es stipri jūtu līdzi,» pirms došanās uz Jūtas štatu sacīja Tramps. «Viņš dzīvoja ļoti spēcīgu dzīvi, un es tāpēc ļoti stipri jūtu līdzi.»

«Es teikšu arī tā - Hilarija Klintone FIB meloja daudzas reizes. Nekas. Flinns meloja, un tie iznīcināja viņa dzīvi. Es uzskatu, ka tas ir kauns,» sacīja prezidents, izturēšanos pret Flinnu nodēvējot par netaisnīgu.

Flinnam izvirzītas apsūdzības nepatiesas liecības došanā par privātām sarunām ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku, kurās runāts par Savienoto Valstu sankcijām pret Krieviju.

Flinns piektdien tiesā atzina, ka melojis par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku.

Flinns, kurš nacionālās drošības padomnieka amatu ieņēma tikai 24 dienas, bija spiests to pamest, kad atklājās, ka viņš ir maldinājis viceprezidentu Maiku Pensu par savām sarunām ar Kisļaku.

Īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās jau novedusi pie Trampa bijušā kampaņas vadītāja Pola Manaforta un viņa kādreizējā biznesa partnera Rika Geitsa aizturēšanas. Viņiem izvirzītas apsūdzības par sazvērestību pret Savienotajām Valstīm un naudas atmazgāšanu.

Aizturēts arī Trampa padomnieks priekšvēlēšanu kampaņas laikā Džordžs Papadopuls, kurš atzinies, ka melojis FIB izmeklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu