Jauns pavērsiens zviedru žurnālistes nāves lietā: dāņu nirēji jūrā atrod roku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas policija otrdien paziņojusi, ka nirēji jūrā netālu no Kopenhāgenas krastiem atraduši nogrieztu roku, vēsta «The Local». Tā atrasta netālu no vietas, kur oktobrī tika uzieta mīklainos apstākļos bojā gājušās zviedru žurnālistes Kimas Vallas galva un kājas.

«Vēl neesam noteikuši, vai tā ir labā vai kreisā roka, kā arī kam tā pieder. Taču pieņemam, ka tā saistīta ar zemūdenes lietu,» informēja policijas pārstāvis Jenss Mollers.

Vallas mirstīgo atlieku meklēšana turpinās kopš augusta, kad žurnāliste pazuda pēc uzkāpšanas uz dāņu izgudrotāja Pētera Madsena būvētās zemūdenes. Līdz šim atrasts viņas torss, nogrieztā galva un kājas, kā arī apģērbs. Ja apstiprināsies, ka atrastā roka pieder Vallai, turpināsies otras rokas meklējumi.

Madsens apsūdzēts Vallas nogalināšanā un līķa sakropļošanā. Madsens, kurš vairākkārt mainījis liecību, atzinies Vallas līķa sadalīšanā. Taču viņš apgalvo, ka nezinot, kā Valla nomirusi.

Iepriekš viņš sacīja, ka Valla mirusi negadījumā, kad viņai uzkrita smaga zemūdenes lūka. Vēlāk viņš pieļāva, ka Valla varētu būt mirusi no saindēšanās ar tvana gāzi, taču droši to nezinot.

Pašlaik apcietinājumā esošā Madsena tiesāšana sāksies 2018.gada 8.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu