«Baltijas forums» dāvā iespēju Urbanovičam atkal braukt ar jaunu, dārgu auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Saskaņa» līderis Jānis Urbanovičs braukā ar jaunu 91 000 eiro vērtu «Range Rover», kas reģistrēts uz viņa vadītās biedrības «Baltijas forums» vārda, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga». Radījuma veidotāji atskatās uz to, ka Urbanovičs jau iepriekš redzēts braukājam šikos auto, kā arī jautā partijas pārstāvjiem, vai šāda rīcība atbilst sociāldemokrātu pārliecībai, ka labklājība nepieciešama visiem.

«Nekā personīga» vēsta, ka Urbanovičam kopš 2002.gada vairākkārt sanācis pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Pie stūres viņš bijis «Mercedes Benz», «Toyota Land Cruiser» vai arī dārgiem «Range Rover».

Dārgus «Range Rover» «Nekā personīga» Urbanovičam novērojusi ne tikai šogad, bet arī 2015. un 2009.gadā. Automašīnas ir reģistrēts uz biedrības «Baltijas forums» vārda, kurā Urbanovičs ir prezidents un valdes loceklis. Šī biedrība katru gadu rīko konferences, ko apmeklē dažādi ietekmīgi politiskie smagsvari no Maskavas. Foruma rīkošanu ar ziedojumiem atbalstījis arī valstij piederošais «Latvijas dzelzceļš» un tā meitas kompānijas.

Politiķis raidījumam stāsta, ka auto tiek iegādāti foruma vajadzībām un ar tām brauc arī citi cilvēki.

Pirms divarpus nedēļām 26.oktobrī uz foruma «Baltijas forums» vārda reģistrs pavisam jauns «LAND ROVER RANGE ROVER VELAR», kura spidometrā nobraukums bijis tikai viens kilometrs. Šonedēļ saskaņietis ar šo auto ieradās uz darbu Saeimā. Uz žurnālistu jautājumiem politiķis atbildējis, ka tā ir operatīvā līzinga automašīna, kuru iespējams vēlāk samainīt, noliedzot, ka tā reģistrēta uz foruma vārda.

Jautāts par to, vai sociāldemokrātam klājas braukāt ar tādu mašīnu, Urbanovičs atbild:

«Nu, sociāldemokrātiem laikam nē,

bet ciemiņus, kas man regulāri brauc uz šejieni pa foruma līniju. Man jau pašam, es jau ar šito mašīnu braucu tikai tad, kad tikai forums… Tik tikko sagaidīju lidostā ciemiņus.»

Auto salonā negrib stāstīt, par cik pārdots auto, kas ir biedrības «Baltijas forums» lietošanā. Bet kā liecina auto tirgotāja cenu lapa internetā, konkrētais modelis «RANGE ROVER VELAR D300 HSE», pie kura stūres brauc Urbanovičs, maksā 91 300 eiro. Auto ir 300 zirgspēki, 3 litru V6 motors

Raidījums novērojis, ka Urbanovičs nav vienīgais sociāldemokrāts, kuram patīk šādi auto. Agrākais Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš bija pamanījies nomāt lepnu «Range Rover Sport» džipu no sava tēva Anatolija Elksniņa firmas SIA «Latgales šķīrējtiesa». Firma pēc finanšu datiem īpaši spožus rādītājus neuzrādīja, tomēr bija pamanījusies iegādāties 2012.gadā ražotu auto, kura cena tobrīd varēja sasniegt 80 000 eiro. Deputāts mēnesī par auto nomu maksāja tikai 150 eiro.

Rīgas mērs Nils Ušakovs 2014.gadā lepojās, ka par godu 9.maija svētkiem sev uzdāvinājis sporta versijas «Jeep Grand Cherokee» ar 6,4 litru V8 motoru. Pirms gada mērs šo auto pārdeva un pārsēdās pie septiņus gadus vecā «Toyota Land Cruiser» stūres.

«Nekā personīga» aptaujā arī «Saskaņas» deputātus par to, vai dārgs auto atbilsts sociāldemokrātu pārliecībai.

Sergejs Dolgopolovs raidījumam norāda, ka braukt ar dārgu auto ir gaumes lieta: « Ja viņš var atļauties, tad kāpēc ne.» Sergejs Mirskis saka, ka pats braukā ar «Hyundai tarakan», kam ir 11 gadi, un neko nezina par Urbanoviča auto. Savukārt Mihails Zemļinskis apņemas pateikt Urbanovičam, ka dārgi auto neatbilst sociāldemokrātu idejai un tas ir ļoti slikti.

Deputāts Andrejs Klementjevs saka: «Ja var izskaidrot, kā nopirka, tad viss kārtībā. Domāt, ka bagāti cilvēki nevar rūpēties par trūcīgiem. Tas ir normāli. Varbūt trūcīgie nevar rūpēties par trūcīgajiem. Es domāju tā.»

Saeimas deputāts Ivans Ribakovs ir informēts, ka Urbanovičs braukā ar forumam piederošu mašīnu un pārmet raidījumam tandenciozumu, jo sociāldemokrātam nav visu laiku tikai «ar basām kājām jāstaigā». Sergejs Potapkins no jautājumiem izvairās, aicinot izjautāt tos, kuri brauc ar automašīnām. Tāpat arī Igors Pimenovs norāda, ka neko nezina par Urbanoviča auto, un nav gatavs palūkoties ap stūri, lai izteiktu savu vērtējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu