Šīs sievietes rotaslietas darinājuši Dalī, Pikaso, Joko Ono...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Kultūras un mākslas portāla Arterritory rīkotās izstādes «Mākslinieku radītās rotas: no Pikaso līdz Kūnsam. Diānas Venē kolekcija» ietvaros šā gada TVNET tikās ar rotu kolekcionāri, francūzieti Diānu Venē. Viņa uz Rīgu atvedusi lielu daļu savas kolekcijas - rotas, kuras radījuši leģendāri 20. un 21. gadsimta mākslinieki, tostarp Pablo Pikaso, Joko Ono, Salvadors Dali, Džefs Kūns, Endijs Vorhols, Mens Rejs, Rojs Lihtenšteins un daudzi citi.

Mākslinieku rotas Diāna Venē kolekcionē jau vairāk nekā 20 gadu, un pašlaik

viņai pieder vairāk nekā 200 vienību.

Savu kolekciju viņa dēvē par «intīmo muzeju» – ne tikai tāpēc, ka tā ir tik kompakta, ka to iespējams ievietot pāris kastēs, bet arī tālab, ka šie priekšmeti dziļākajā būtībā ir atslēga, kas ļoti īpaši savieno privāto un mākslas vēsturi. Daudzas no rotām tapušas speciāli Diānai Venē, un arī šodien kolekcionāre turpina uzrunāt arvien jaunus māksliniekus, tādējādi papildinot savu krājumu un vienlaikus izaicinot pašu mākslinieku uzdrīkstēšanās robežas.

No 4. novembra līdz 3. decembrim latviešu mākslinieku dueta Mareunrol's iekārtotā izstāde būs apskatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Kupola zālē, bet 1.novembrī viesnīcas «Grand Palace Hotel Riga» vinotēkā plkst. 17.00 Diāna Venē šaurā lokā mediju pārstāvjiem stāstīs par šī «intīmā muzeja» kolekcijas tapšanu un dāvinās izstādes katalogu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu