Pakistānas tiesa izdod orderi no amata atstādinātā premjera Navaza Šarifa aizturēšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas tiesa ceturtdien izdevusi orderi no amata atstādinātā premjerministra Navaza Šarifa aizturēšanai aizdomās par korupciju, paziņojis Šarifa advokāts. Augstākā tiesa atstādināja Šarifu no amata jūlija beigās.

Apsūdzības korupcijā ir balstītas pērn nopludinātajos «Panamas dokumentos», kas atklāja viņa ģimenes locekļu saikni ar ārzonas uzņēmumiem un izraisīja mediju sašutumu par premjera ģimenes grezno dzīvesveidu.

Šarifs pašreiz atrodas Londonā, kur viņa sieva Kalsuma ārstējas no vēža, un kopš apsūdzību izvirzīšanas nav bijis Pakistānā.

Šarifs tiek turēts aizdomās divās lietās. Noklausīšanās tiesā paredzēta 3.novembrī.

Šī ir jau trešā reize, kad Šarifam nācies zaudēt premjera krēslu. 1993.gadā arī saistībā ar apsūdzībām korupcijā viņu atcēla no amata toreizējais prezidents, bet 1999.gadā viņš tika gāzts militāra apvērsuma ceļā.

Pēc apvērsuma Šarifam tika atļauts doties trimdā uz Saūda Arābiju. Pakistānā viņš atgriezās 2007.gadā un 2013.gadā trešo reizi tika ievēlēts premjera amatā.

Līdz šim vēl nevienam no Pakistānas premjerministriem nav izdevies amatā aizvadīt pilnu piecus gadus ilgo pilnvaru termiņu. Vairumam no viņiem amatu nācies atstāt vai nu armijas, vai arī Augstākās tiesas iejaukšanās rezultātā. Citi krēslu zaudējuši pašu partiju iekšējo apvērsumu rezultātā vai pat tikuši vienkārši nogalināti atentātā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu