Pagarināts pieteikšanās termiņš konkursā uz Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministrija (VM) pagarinājusi pretendentu pieteikšanās termiņu atklātajā konkursā uz SIA «Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca» (RAKUS) valdes priekšsēdētāja amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Sākotnēji pretendenti uz šo amatu varēja pieteikties līdz 19.oktobrim, bet tagad pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 27.oktobrim.

No amata kandidātiem tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vismaz trīs gadu pieredze vairāku struktūrvienību vai funkciju vadībā lielā uz pakalpojumu sniegšanu orientētā uzņēmumā, kā arī praktiskā darba pieredze tādu jautājumu risināšanā, kas saistīti ar kapitālsabiedrības attīstību, darbības stratēģijas īstenošanu, administratīvo un pārmaiņu vadību.

Tāpat tiek sagaidīta izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, par RAKUS darbības stratēģijas realizēšanu, tostarp attīstības un stratēģisko plānošanu.

Amata kandidātam jābūt zināšanām un izpratnei arī par administratīvo, personāla un pārmaiņu vadības procesu, kā arī finanšu vadības jautājumiem.

Vienlaikus amata kandidātam jābūt valsts valodas zināšanām, angļu valodas zināšanām tādā apjomā, kas ļauj lasīt un saprast drukātu tekstu, sagatavot rakstisku tekstu, uzturēt dialogu, orientējoties profesionālajā terminoloģijā. Turklāt vēlama vēl vismaz vienas svešvalodas zināšana.

No amata kandidāta tiek pieprasīta arī nevainojama reputācija.

Pieteikumi jāiesniedz VM Personāla un dokumentu pārvaldības departamentā vai jānosūta uz oficiālo elektroniskā pasta adresi.

Kā ziņots, lai nodrošinātu RAKUS valdes rīcībspēju, valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku tika iecelta VM valsts sekretāra vietniece Egita Pole.

Kopumā Austrumu slimnīcas valdē ir četras amata vietas, no kurām divas šobrīd ieņem Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.

LETA jau ziņoja, ka RAKUS līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka iesniedza atlūgumus. Tas notika dienu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) VM bija nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti.

Veselības ministre Anda Čakša iepriekš pastāstīja, ka revīzijas projektā paustie secinājumi par RAKUS efektīvu pārvaldību ir slikti. Tajā esot secināts, ka finansējums nav izmantots efektīvi. Čakša norādīja, ka slimnīcā joprojām nav notikusi laboratoriju apvienošana, bet tā vietā ir izmantots neefektīvs ārpakalpojums, proti, slimnīcai pašai šo pakalpojumu nodrošināt būtu lētāk.

Ministre arī uzsvēra, ka laikā, kad veselības aprūpei ir nepietiekams finansējums, svarīgi, ka procesi tiek organizēti pareizi un caurskatāmi. Darbi slimnīcas valdei neesot vedušies arī ar pacientu plūsmu organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu