EK aicina Katalonijas krīzē ievērot Spānijas konstitūciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) trešdien aicinājusi, risinot Katalonijas krīzi, «pilnībā ievērot Spānijas konstitucionālo kārtību». Brisele paudusi stingru atbalstu Madrides centrālajai valdībai, taču aicinājusi uz dialogu, lai atrisinātu situāciju, kas draud satricināt visu ES.

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis pavēstīja, ka komisijas locekļi savā iknedēļas sēdē trešdien «īsumā» apsprieduši šo jautājumu.

«Komisija uzmanīgi seko situācijai Spānijā un atkārto savu iepriekšējo aicinājumu pilnībā ievērot Spānijas konstitucionālo kārtību,» žurnālistiem Briselē norādīja Dombrovskis.

Viņš piebilda, ka EK uzticas premjerministram Marjano Rahojam un «visiem politiskajiem spēkiem, kas meklē risinājumu Spānijas konstitūcijas ietvaros».

Dombrovskis arī norādīja, ka EK prezidents Žans Klods Junkers atrodas «pastāvīgā kontaktā» ar Rahoju, kurš solījis darīt visu, lai nepieļautu Katalonijas neatkarību, un draudējis apturēt reģiona autonomijas darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu