Demonstranti pret G7 sanāksmi Itālijā iesaistās sadursmēs ar policiju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / ANSA

Itālijas ziemeļu pilsētā Turīnā piektdien vairāki simti studentu protestēja pret «lielā septiņnieka» (G7) valstu darba ministru sanāksmi uns iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Policija mēģināja atturēt protestētājus no iekļūšanas viesnīcā, kur ir apmetušās G7 valstu delegācijas, un lietoja stekus pret 400 demonstrantiem, kā arī divus aizturēja, vēstīja Itālijas ziņu aģentūra ANSA.

Itālijā ir viens no augstākajiem jauniešu bezdarba līmeņiem Eiropas Savienībā, un tās stagnējošā ekonomika piedāvā maz perspektīvu jauniešiem.

Jauniešu bezdarbs Itālijā jau sešus gadus ir pārsniedzis 30%. 2015.gadā no Itālijas uz ārvalstīm pārcēlās apmēram 50 000 cilvēku, kas jaunāki par 40 gadiem, tai skaitā 23 000 augstskolu beidzēju.

75% Itālijas jauniešu uzskata, ka viņiem būtu labākas iespējas, pārceļoties uz citām Eiropas valstīm, konstatēts kādā ziņojumā.

ANSA ziņoja, ka protestētāji apmētāja ar olām samita norises vietu un apgāza atkritumu urnas. Studenti skandēja: «Mēs esam milži, jūs esat septiņi rūķīši.»

G7 sastāvā ir ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija un Vācija. Šo valstu darba ministru sanāksme beigsies sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu