EDSO misijā Ukrainā četriem Latvijas pārstāvjiem pievienosies vēl viens novērotājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien apstiprināja vēl vienas personas nosūtīšanu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, tādējādi palielinot no Latvijas nosūtīto civilo ekspertu skaitu no četriem līdz pieciem ekspertiem.

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīkojuma projekta anotācijā minēts, ka darbam EDSO speciālajā novērošanas misijā apstiprināta Jeļena Suvorova, kura savus pienākumus sāktu pildīt no šī gada 1.oktobra līdz 2018.gada 1.martam. Līdz ar viņas pievienošanos misijai, Latviju EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā pārstāvēs kopumā pieci nosūtītie civilie eksperti no Latvijas.

ĀM norāda, ka nosūtītajiem civilajiem ekspertiem, kas darbojas EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, EDSO izmaksā dienas naudu 125 eiro apmērā, no kuras ekspertam jāsedz uzturēšanās izdevumi. Ministrija arī sedz civilo ekspertu veselības apdrošināšanas izdevumus 1543 eiro apmērā gadā katram civilajam ekspertam atbilstoši EDSO noteiktajam apmēram.

Rīkojuma projekta anotācijā skaidrots, ka EDSO misijas klātbūtne ir ļoti būtiska, lai vērotu Minskas vienošanās par pamieru Ukrainā izpildes centienus un šķēršļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu