Milzu postījumi pēc viesuļvētras Karību jūras salās: ir bojāgājušie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viesuļvētra «Irma» prasījusi vismaz deviņu cilvēku dzīvības, trešdien un ceturtdien plosoties Karību jūras salās, paziņoja vietējās amatpersonas.

(Papildināta ziņa.)

Francijai piederošajā Senmartēnas salas daļā gāja bojā vismaz astoņi un ievainoti 23 cilvēki, informējušas amatpersonas.

«Irma» arī izraisījusi viena cilvēka bojāeju Barbudas salā un nodarījusi plašus postījumus šajā salā, paziņoja Antigvas un Barbudas premjerministrs Gastons Brauns.

Francijas valdība solījusi izveidot ārkārtas fondu postījumu novēršanai.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pēc krīzes sanāksmes Iekšlietu ministrijā brīdināja, ka upuru skaits būs «skarbs un nežēlīgs» un ka vētras nodarītais posts Senmartēnas un Senbartelmī salās ir ievērojams.

«Iespējami drīz tiks īstenots nacionāls atjaunošanas plāns,» teica Makrons, piebilstot, ka tā finansēšanai tiks izveidots ārkārtas fonds.

Senmartēnā sapostītas valdības ēkas, kas salā bijuši vispamatīgāk būvētie nami, atzina Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons.

Francijas valdība iepriekš pauda bažas par tūkstošiem cilvēku, kas Senbartelmī, kā arī Francijas un Nīderlandes starpā sadalītajā Senmartēnā atteikušies meklēt patvērumu.

Senmartēnas Francijas daļā dzīvo 40 000 cilvēku un aptuveni arī tikpat salas Nīderlandes daļā. Senbartelmī dzīvo 9000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu