Atjaunošanas izmaksas pēc «Hārvija» var sasniegt 180 miljardus dolāru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ap/sc

Vētras «Hārvijs» izpostīto ASV Teksasas štata rajonu atjaunošanas izmaksas var sasniegt 180 miljardus dolāru (150 miljardus eiro), svētdien atzina Teksasas gubernators Gregs Ebots.

«Šī būs milzīga katastrofa, kurai cilvēkiem būs jāpievēršas nopietni. Lai pārvarētu šo problēmu, paies gadi,» intervijā telekanālam CNN sacīja gubernators.

Baltais nams lūdzis Kongresu piešķirt 7,8 miljardus dolāru kā sākotnējo palīdzību vētras «Hārvijs» izraisīto plūdu seku likvidēšanai Teksasas un Luiziānas štatā. Tam sekos lūgums par vēl 6,7 miljardu dolāru piešķiršanu.

«Hārvijs» 25.augustā sasniedza ASV piekrasti Teksasā kā ceturtās kategorijas viesuļvētra, bet vēlāk zaudēja sparu, pārtopot tropiskajā vētrā. 30.augustā šī tropiskā vētra atkal sasniedza sauszemi Luiziānā.

«Hārvijs» zaudējis spēku un pārtapis tropiskajā ciklonā, bet turpina virzīties dziļāk ASV iekšienē; varasiestādes ir brīdinājušas par iespējamiem plūdiem Kentuki un Tenesī pavalstī.

Vētrā «Hārvijs» gājuši bojā 43 cilvēki un nodarīti postījumi vairāk nekā 150 000 mājokļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu