LPCS: Vidējā piena iepirkuma cena jūlijā pieaugusi par 1,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijā vidējā piena iepirkuma cena šā gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju ir pieaugusi par 1,5%, liecina Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) provizoriskie dati.

LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks aģentūrai LETA sacīja, ka šā gada jūlijā vidējā piena iepirkuma cena bija 300 eiro par tonnu. Piena iepirkuma cena vasaras mēnešos, izņemot nelielas svārstības, ir bijusi pietiekami stabila.

Šolks arī norādīja, ka pašlaik nav pazīmju, ka piena iepirkuma cena turpmākajos mēnešos samazināsies. Augustā vidējā piena iepirkuma cena varētu būt līdzīga, kāda tā bija jūlijā, un arī septembrī cena būtiski nemainīsies.

Pēc viņa teiktā, nozares vispārējais noskaņojums ir optimistisks, jo kopumā piena iepirkuma cena ir optimāla, un piena produktu cenas lielākā vai mazākā mērā ir pielīdzinājušās piena iepirkuma cenai. Tāpēc tirgū pastāv zināms līdzsvars.

Jau ziņots, ka 2017.gada jūnijā provizoriskā vidējā piena iepirkuma cena bija 295,7 eiro par tonnu.

LPCS apvieno piena pārstrādes uzņēmumus un sadarbības partnerus, kas kopā realizē aptuveni 80% no Latvijā pārstrādātā piena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu