Turpmāk «Vienotību» vadīs Ašeradens (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Par «Vienotības» priekšsēdētāju šodien kongresā ievēlēts ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Arvils Ašeradens. Uz partijas priekšsēdētāja amatu sākotnēji bija pieteikti divi kandidāti - Ašeradens un līdzšinējais «Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns. Tomēr šodien Smiltēns paziņoja, ka izstāsies no partijas, kā arī «Vienotības» Saeimas frakcijas.

Līdz ar to balsojumā Ašeradens bija vienīgais kandidāts uz partijas priekšsēdētāja amatu.

Kopumā bija izsniegtas 249 vēlēšanu zīmes, bet urnā bija 237 zīmes, kuras visas bija derīgas. Kopumā Ašeradenu atbalstīja 175 kongresa delegāti.

Par partijas domes priekšsēdētāju ievēlēts Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, bet viņa vietnieci - Jaunatnes organizācijas pārstāve Santa Zarāne.

Partijas valdē ievēlēti Jānis Rozenbergs, Edgars Ikstens, Laimdota Straujuma, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Vilnis Ķirsis, Ainars Latkovskis, Edgars Rinkēvičs, Raimonds Čudars, Rihards Kozlovskis, Kārlis Šadurskis, Hosams Abu Meri, Edmunds Jurēvics, Uģis Rotbergs.

Šodien uzrunā Ašeradens pastāstīja, ka ievēlēšanas gadījumā mudinās par priekšsēdētāja vietniekiem kļūt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, kurš koordinētu valdības darbu, deputātu Ainaru Latkovski, kurš būtu atbildīgs par Saeimas frakcijas koordināciju, kā arī Rīgas domes deputātu Vilni Ķirsi.

Politiķis uzsvēra, ka «Vienotībai» ir nepieciešams atkopties, mobilizēties un mesties cīņā. «Vienotībai» jābūt modernai partija, kas nav noslēgta sevī, priekšsēdētājs strādā komandā, piesaista jaunus biedrus, sacīja Ašeradens. Viņaprāt, partija nevar būt augstprātīga, tai jāpadara politika atklāta.

Līdz šim Ašeradens bija «Vienotības» valdes loceklis. Ašeradens bija ievēlēts Saeimā no «Vienotības» sarakstā, vēlāk kļuvis par 11.Saeimas deputātu, iegūstot «mīksto mandātu» par ministru kļuvušā Arta Pabrika vietā. Ašeradens ir darbojies Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, kā arī vēlāk pildīja Finanšu ministrija parlamentārā sekretāra pienākumus, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Pirms iesaistīšanās politikā Ašeradnes ir ieņēmis AS «Diena» prezidenta amatu, bija SIA «Reģionālā prese diena» valdes priekšsēdētājs, SIA «Mediju Grupa Tops» valdes priekšsēdētājs.

Līdz šim «Vienotības» priekšsēdētāja pienākumus pildīja Andris Piebalgs, kurš šoreiz uz šo amatu nepretendēja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu