Atbildību par teroraktu Spānijā uzņemas «Islāma valsts»; divi apcietinātie

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar Barselonā notikušo teroraktu, kurā gāja bojā 12 cilvēki, aizturēti divi vīrieši, paziņojis Katalonijas reģionālais prezidents. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, uzbrukumā ievainoti 80 cilvēki.

Atbildību par notikušo uzņēmusies teroristu organizācija «Islāma valsts». Par to tika paziņots ar grupējuma «ziņu aģentūras» «Amaq» starpniecību.

«Barselonas uzbrukuma izpildītāji bija «Islāma valsts» kareivji,» paziņoja «Amaq» savā tūlītējās ziņapmaiņas programmas «Telegram» kontā, tomēr neminot uzbrucēju vārdus.

«Amaq» paziņoja, ka viņi sarīkojuši šo uzbrukumu, atbildot uz aicinājumiem vērsties pret valstīm, kuras piedalās ASV vadītajā koalīcijā pret «Islāma valsti» Irākā un Sīrijā.

Policija publicējusi aizdomās turamā Drisa Ukabira fotogrāfiju. Tiek uzskatīts, ka viņš noīrējis automašīnu, ar kuru tika veikts terorakts.

Minibuss ietriecies vairāku desmitu cilvēku lielā pūlī Ramblas ielā Barselonas centrā, kas ir visnoslogotākā gājēju iela pasaulē, ziņo «Reuters», atsaucoties uz vietējās policijas sniegto informāciju.

Kā ziņo Spānijas sabiedriskā raidorganizācija RTVE, izmeklētāji domā, ka izmantoti divi mikroautobusi – viens uzbrukumam, bet otrs bēgšanai. Policija notikušo raksturojusi kā teroraktu.

Barselonas policija izplatījusi vīrieša attēlu, kurš noīrējis uzbrukumā izmantoto mikroautobusu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu