Spridzinātājas pašnāvnieces Nigērijā nogalina 28 cilvēkus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Nigērijas ziemeļaustrumos otrdien uzspridzinājās trīs teroristes pašnāvnieces pie pārvietoto personu nometnes ieejas, nogalinot 28 cilvēkus un ievainojot 82, pavēstīja vietējie ziņu avoti.

Terorakts notika Mandarari pilsētā 25 kilometrus no Borno štata galvaspilsētas Maiduguri, sacīja džihādistu apkarošanas spēku dalībnieks.

Vispirms uzspridzinājās viena teroriste, izraisot paniku. Kad pēc šā sprādziena cilvēki mēģināja slēgt veikalus, uzspridzinājās abas pārējās teroristes, un šajos sprādzienos bija visvairāk upuru.

Ievainotie tika aizvesti uz slimnīcu Maiduguri pilsētā.

Nigērijas ziemeļaustrumos aktīvi darbojas džihādistu grupējums «Boko Haram», kas rīko apšaudes, sprādzienus un cilvēku nolaupīšanas. Šā grupējuma 2009.gadā sāktajos nemieros ir nogalināti ap 20 000 cilvēku, bet apmēram 2,6 miljoni kļuvuši par pārvietotām personām.

«Boko Haram» sestdien nogalināja četrus cilvēkus un aizdedzināja mājas nakts uzbrukumā Amarvas ciemam apmēram 20 kilometru attālumā no Maiduguri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu