Kolumbijas kreiso kaujinieku līderis pēc insulta nogādāts slimnīcā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijas kreiso kaujinieku grupējuma «Kolumbijas Revolucionārie bruņotie spēki» (FARC) līderis Rodrigo Londono, kurš zināms arī ar iesauku «Timočenko», pēc pārciesta insulta svētdien nogādāts slimnīcā un šobrīd atrodas intensīvās aprūpes nodaļā.

Londono slimnīcā tika nogādāts Viljavisensio pilsētā, kas atrodas Kolumbijas vidienē.

Ārsti preses konferencē paziņoja, ka FARC līderim bijuši runas traucējumi, ka arī palikusi nejūtīga viena roka. Londono piesardzības dēļ joprojām atrodas intensīvās aprūpes nodaļā, lai arī viņa stāvoklis ir uzlabojies.

Ja nebūs komplikāciju, Londono slimnīcu varēs atstāt tuvāko 24 līdz 48 stundu laikā, piebilda ārsti.

58 gadus vecajam Londono pēdējā laikā vairākkārt bijušas veselības problēmas. Nesen FARC apstiprināja, ka 2015.gadā miera sarunu laikā Kubā viņš pārcieta sirdstrieku, bet šī gada sākumā cietis no kādām nekonkretizētām veselības problēmām, kuras ārstējis Kubā.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās FARC pilnībā pabeidza atbruņošanās procesu.

Kolumbijas prezidents Huans Manuels Santoss un Londono 2016.gada 24.novembrī parakstīja miera līguma jauno variantu pēc tam, kad sākotnējais variants 2.oktobrī referendumā tika noraidīts.

Miera līgums paredz FARC pārtapšanu politiskā partijā, kas no 2018.gada varēs piedalīties Kongresa vēlēšanās, un Senātā un Pārstāvju palātā tai būs garantētas vismaz piecas vietas pirmajos divos termiņos. Pēc tam garantētu vietu nebūs.

Saskaņā ar Kolumbijas valdības aplēsēm bruņotais konflikts, kas ilga kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, prasījis vairāk nekā 600 000 dzīvību, lai gan saskaņā ar citiem novērtējumiem upuru skaits varētu būt 220 000.

Santoss oktobrī saņēma Nobela Miera prēmiju par centieniem panākt mieru valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu