Jaunākā linoleja tendence – LVT

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viegli kopjams, lielai noslodzei piemērots grīdas segums ar unikāli plašu krāsu un dizaina daudzveidību – tā īsumā var raksturot linoleju. Jaunākā tendence linoleja pasaulē ir dizaina vinila flīzes (LVT), kas kļuvušas par jaunu grīdas seguma kategoriju un bez grūtībām iekaro dažādus tirgus segmentus.

Foto: Publicitātes foto

LVT ir ideāls risinājums jebkurā mājoklī un jebkurai grīdai, jo vinila flīzes ir ļoti izturīgas, pārspējot izturības ziņā līdz šim populāro laminātu. To virskārtā ir vinila aizsargslānis, kas arī nosaka klājuma izturību, tā biezums var variēt no 0,55 līdz 0,7 mm.

Foto: Publicitātes foto

Izmantošana

Vinila flīzes līdz šim visbiežāk izmantoja lielveikalos to nodilumizturības un piedāvātā dizaina dēļ. Laikam ejot, tās ir iekarojušas vietu arī mājokļos. LVT ir pateicīgs materiāls virtuvei, vannasistabai un tualetei, hallei, viesistabai un bērnistabai. Īpaši ieteicams telpās, kurās ierasts izmantot flīzes, jo šis materiāls ir siltāks, izolē skaņu, nepaliek slidens un ir daudz mīkstāks, kas nozīmē, ka, ja uz tā nokritīs kaut kas plīstošs, tad pastāv liela iespēja, ka nebūs apskādēts ne krītošais priekšmets, ne grīdas segums.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Vinila flīzēm ir tikai viens mīnuss – tās nedrīkst izmantot neapkurināmā telpā, piemēram, uz balkona. Tās var sākt «staigāt» iebūvētās stikla šķiedras dēļ un var par saplīst. Tās var klāt uz siltās grīdas, ja apkuri nodrošina ūdens vai eļļa. Elektriskās grīdas gadījumā siltuma dozēšana var būt nevienmērīga, to ir grūti kontrolēt un grīda pārāk strauji uzsilst, kas nav ieteicams vinila flīžu gadījumā. Tāpat nevajadzētu izmantot vinila flīzes garāžā un autosalonā, vai jebkurā telpā, kur ir iespējama saskare ar gumiju, jo var izveidoties reakcija, kuras rezultātā paliks nenotīrāmi traipi.

Foto: Publicitātes foto

Ieklāšana

Pirms vinila flīžu seguma ieklāšanas ir rūpīgi jāsagatavo pamats. Grīdai ir jābūt pilnīgi taisnai. Uz katras flīzes ir norādīts virziens, kādā tā pareizi jāieklāj, tāpēc jāseko līdzi, lai ieklāšanas procesa laikā nekas netiktu sajaukts. Lai gan vinila flīzēm ir līdzīgs ieklāšanas «click» princips kā laminātam, tomēr labāk algot profesionāli, jo tikai pareizi ieklājot grīdu, būs garantēta tās kvalitāte un ilgnoturība. Salīdzinot ar citiem materiāliem, pēc ieklāšanas paliek pāri ļoti neliels atgriezumu daudzums.

Foto: Publicitātes foto

Dizains

Dizains un tā sniegtās iespējas ir viens no galvenajiem argumentiem par labu dizaina vinila flīzēm. No tā iespējams radīt jebko – dabīgu koka estētiku, akmens grīdu vai metāla efektu. Kā stāsta Interjera un delikatešu centra mc2 veikala Decorum grīdas segumu pārdošanas speciālists Mārtiņš Klefelds, šobrīd populārākā seguma izvēle ir ar koka imitāciju, bet tirgū pieejami visdažādākie dizaina veidi – pat betona un cinka imitācija. Ir 75 tūkstoši veidu kā ieklāt dizaina vinila flīzes.

Foto: Publicitātes foto

Draudzīgs dabai un maciņam

LVT ir dabai draudzīgs materiāls, jo tas nerada izgarojumus lietošanas laikā. Vienīgā reize, kad jāsaskaras ar nepatīkamu aromātu vai neveselīgiem izgarojumiem, ir ieklāšanas laikā, kamēr nožūst līme. LVT cena ir ļoti demokrātiska, īpaši attiecībā pret tā kvalitāti – sākot no 18 EUR par kvadrātmetru. Vinila flīzēm ir 15 gadu garantija.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu