Kā izvēlēties mēbeles vannasistabai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aprīkojot vannasistabu ar visu nepieciešamo, nepietiek tikai ar izlietni un vannu. Līdzīgi kā jebkurā citā telpā, arī vannasistabā tiek glabātas dažādas lietas, piemēram, dvieļi. Lai ikdienā nepieciešamās lietas netraucētu un neapputētu, vannasistabā ir nepieciešamas mēbeles.

Villeroy & Boch - Hommage
Villeroy & Boch - Hommage Foto: Publicitātes foto

Vannasistabas mēbeles varam iedalīt divās kategorijās:

  • modernā dizaina mēbeles, ko radījuši dizaineri;

  • klasiskā stila mēbeles.

Teuco - Inside Out
Teuco - Inside Out Foto: Publicitātes foto

Pirmais un noteikti galvenais iemesls par labu vannasistabas mēbelēm ir nepieciešamība pēc vietas, kur uzglabāt mantas. Ja vannasistabas platība atļauj, tad vislabāk ir izvēlēties ietilpīgas mēbeles ar skapīšiem un atvilktnēm. Ideāli, ja atvilktnēs ir īpaši nodalījumi, kas paredzēti, lai nošķirtu priekšmetus un palīdzētu uzturēt lietu kārtību.

Villeroy & Boch - Finion
Villeroy & Boch - Finion Foto: Publicitātes foto

Aizmirstam par izlietnēm

Bieži vien netiek novērtēta izlietne un, tādējādi, netiek izmantotas tās dotās iespējas. Ja vannasistabas izmērs neļauj tajā ievietot mēbeles, tad ir jābūt radošiem un jāizmanto esošās iespējas, piemēram, izlietne. Ideāls risinājums ir izlietnes ar konsolēm, metāla vai koka kājām, starp kurām var ievietot plauktus, kuros uzglabāt dvieļus.

Keuco - Edition 400
Keuco - Edition 400 Foto: Publicitātes foto

Iebūvētas mēbeles

Vannasistabai ļoti piemērotas ir iebūvējamās mēbeles. Iebūvēta starpsiena, kurā paslēpta plauktu sistēma, būs ideāls risinājums visiem, kuri nevēlas, lai ciemiņi apskata to privātās lietas, vai vienkārši par labu esam atzīst minimālismu. Iebūvējamās mēbeles var noslēpt tikai starpsienā, bet arī izbūvētās nišās. Tajās var noslēpt arī rozetes, slēdžus, palīgspoguļus, fēna turētāju un dažādās uzlādes ierīces.

Ideal Standard - Dea
Ideal Standard - Dea Foto: Publicitātes foto
Ideal Standard - Dea
Ideal Standard - Dea Foto: Publicitātes foto

Šobrīd ļoti populāri ir dažādi slēpti mēbeļu atvēršanas elementi. Agrāko rokturu vietā tiek izmantoti magnēti un sensori. Iebūvētas gaismas palīdz uzlabot apgaismojumu, vai rada īpaši romantisku gaisotni tiem, kuri pēc garas darba dienas labprāt atpūšas siltā vannā. Apgaismojumu iespējams izveidot jebkurā krāsā, iestrādāt krāsu maiņu – radīt vakara un dienas apgaismojumu.

Ceramica Globo - Paestum
Ceramica Globo - Paestum Foto: Publicitātes foto

Apdares materiāli

Vannasistabas dizainu var izveidot vai papildināt, izvēloties dažādus mēbeļu apdares materiālus. Klasisks koks vai finierējums tiek aizstāts ar sarkankoku, iestrādātām akmens detaļām vai oniksu. Vannasistabās atgriežas masīvkoks, bet modernā stila piekritēji var izvēlēties smalkas dizaina detaļas no hroma, misiņa un zelta. Jaunievedums ir mēbeles, kuru apdarē pilnībā izmantots stikls. Tādējādi tiek veiksmīgi izmantota virsma, kas paralēli kalpo arī kā spogulis, paplašināta telpa un uzlabots apgaismojums, kas vannasistabā ir ļoti būtiski.

Duravit - L - Cube
Duravit - L - Cube Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā faktu, ka mēs dzīvojam tehnoloģiju laikmetā, tirgū tiek piedāvāti iebūvējami bezvadu telefonu lādētāji. Tiem, kuri nevēlas palaist garām TV pārraides, ir iespēja iegādāties spoguļus ar iebūvētiem televizoriem.

Burgbad - Mya
Burgbad - Mya Foto: Publicitātes foto

Speciālista padoms

Interjera un delikatešu centra mc2 veikala Decorum santehnikas produktu projektu vadītājs Vladimirs Čubars pirms mēbeļu iegādes iesaka izvērtēt telpas noslogojumu un rūpīgi pārdomāt kādām funkcijām vannasistaba būs paredzēta. Viesu vannasistabu vēlams veidot lakonisku, bet privāto maksimāli ērtu un funkcionālu. Jāatceras, ka vannasistabā atradīsies viss ikdienā nepieciešamais, tāpēc, izvēloties mēbeles, ir jāpārliecinās, ka tās būs gana ietilpīgas.

Vladimirs Čubars iesaka iegādāties kvalitatīvas vannasistabas mēbeles no tādiem piegādātājiem kā Burgbad, Keuco, Villeroy & Boch, Duravit, Imperial Bathrooms, Toto, Ideal Standard, Teuco, Ceramica Globo un Kerasan.

Burgbad - Mya
Burgbad - Mya Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu