Mirusi itāļu modes leģenda Karla Fendi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

79 gadu vecumā mirusi Karla Fendi, kas kopā ar savām četrām māsām vadīja itāļu modes namu «Fendi», paziņojis Romā bāzētais uzņēmums.

«Viņa mums visiem bija iedvesmas avots, kā arī nodošanās, darba kultūras un skaistuma izjūtas piemērs,» teikts paziņojumā.

Nāves iemesls netiek izpausts.

Atbilstoši laikraksta «Corriere della Sera» informācijai Fendi «slimojusi jau kādu laiku», viņai bijuši «vairāki plaušu veselības sarežģījumi». Fendi no dzīves šķīrusies pirmdienas vakarā savā Romas pilī.

1925.gadā dibinātais uzņēmums sākotnēji bija ādas un kažokādu veikals Romas centrā. Māsas Fendi, kas bija pazīstamas kā «rokas pieci pirksti», no vecākiem mantoto uzņēmumu ar vācu dizainera Karla Lāgerfelda palīdzību pārvērta par elitāru modes namu.

Karla Fendi pievienojās 50.gados un koncentrējās uz sabiedriskajām attiecībām, izveidojot «Fendi» reputāciju ASV.

2001.gadā Francijas luksusa preču koncerns LVMH pārņēma kontroli uzņēmumā, tomēr Karla Fendi turpināja tajā darboties un 2008.gadā tika iecelta par goda prezidenti.

2007.gadā viņa izveidoja savā vārdā nosauktu fondu mākslas atbalstam, kļūstot par galveno atbalstītāju Spaleto festivālam - starptautiskam teātra, operas, dejas un mūzikas festivālam, kas ik vasaru notiek Umbrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu