Ziedojumu akcijā Likteņdārzam saziedoti teju € 20 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Devītajā ziedojumu vākšanas akcijā Likteņdārzam līdz 17.jūnija vakaram saziedoti gandrīz 20 000 eiro, aģentūru LETA informēja «Kokneses fonda» valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Akcijas «Top Latvijas Likteņdārzs! Stāsti par vectēviem» dienā Likteņdārzā tika atklāta jauna digitāla ekspozīcija «Liktens gāte», kas tapusi sadarbībā ar filozofu Arti Sveci, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu sektora vadītāju Gintu Zalcmani un SIA «Dd Studio». «Liktens gātes» tapšanu atbalstījusi AS «Latvijas Gāze», SIA «Lattelecom», SIA «Samsung Electronics Baltics» un Jaunrades fonds.

Akcijas tiešraidēs un pasākumā Likteņdārza amfiteātrī piedalījās rakstniece Nora Ikstena, mūziķis Valters Pūce un komponists Jēkabs Nīmanis. Pirmo reizi tika demonstrēti videoklipi, kas tapuši Likteņdārzā un kuros skaistākās Latvijas dziesmas skanēja grupu «Laimas Muzykanti», «Klaidonis», «Colt» un «Jauno Jāņu orķestris», kā arī dziedātāja Daumanta Kalniņa un ģitārista Kaspara Zemīša izpildījumā.

Par saviem vectēviem stāstīja Toms Grēviņš, Dāvis un Toms Auškāpi, Biruta Eglīte un citi. Koncertu sniedza Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis «Vektors» un pūtēju orķestris «SPO», kā arī vīru kopa «Vilki».

Akcijas vakarā pirmo reizi LTV bija iespēja skatīties Jaunā Rīgas teātra izrādi «Vectēvs». Pirms izrādes aktieris Vilis Daudziņš dalījās ar savu stāstu par vectēvu un atcerējās izrādes tapšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu