Septembrī darbu skolās sāks vēl 23 «Iespējamās misijas» skolotāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā mācību gadā darbu skolās sāks 23 jauni «Iespējamā misija» skolotāji, kuri skolās mācīs savai augstākajai izglītībai atbilstošu mācību priekšmetu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) pārliecināts, ka «Iespējamās misijas» jaunos dalībniekus simbolizē tādas īpašības kā spēja uzdrošināties un būt gataviem pārmaiņām, izaugsmei un attīstībai. Ministra ieskatā skolēni iegūs jaunus, radošas enerģijas pilnus skolotājus, kuri ar savu līdzšinējo profesionālo pieredzi citās jomās skolā spēs ienest reālās dzīves pieredzi.

«Iespējamās misijas» direktors Kārlis Andersons uzsvēra, ka, lai mūsu skolēni kļūtu par labākajiem pasaulē, ir jādara viss, lai katram bērnam blakus būtu pats labākais skolotājs. Tāpat viņš piebilda, ka šogad «Iespējamās misijas» un Latvijas skolotāju kuplajai saimei piesaistīt 23 motivētus cilvēkus, kas atlasīti starp 224 kandidātiem.

Jaunie dalībnieki pauž pārliecību, ka izglītības joma ir pati svarīgākā valsts sekmīgai attīstībai. «Iespējamās misijas» skolotāji jūlijā sāks intensīvas apmācības, kuru ilgums ir sešas nedēļas un tajās viņi apgūs pamatzināšanas pedagoģijā, kā arī vadībā. Mācības turpināsies arī turpmākos divus gadus, un katram dalībniekam tiks nodrošināts individuāls profesionālais atbalsts.

Jaunie «Iespējamās misijas» dalībnieki strādās skolās visā Latvijā, tostarp Tukumā, Balvos, Rīgā, Siguldā, Zaķumuižā, Babītē, Ozolniekos, Vecpiebalgā, Priekuļos, Ropažos, Jelgavā, Saulkrastos.

«Iespējamā misija» ir kustība, kas strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. 10 gadu laikā Latvijas skolām ir izdevies piesaistīt un atbalstīt 164 mērķtiecīgus skolotājus, no kuriem 79% turpina darboties izglītības jomā arī pēc divu gadu dalības programmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu