Jaudīgākais Porsche 911 iegūs ūdens iesmidzināšanas sistēmu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Visjaudīgākā un ātrākā Porsche 911 modifikācija - GT2 RS -, kuras izstrāde un noslēdzošā testēšana vēl turpinās, iegūs ūdens iesmidzināšanas sistēmu ieplūdes kolektorā. Līdzīgu sistēmu savulaik BMW uzstādīja savam M4 GTS. Šī sistēma dzesē ieplūstošo gaisu un ļauj celt turbokompresora slodzi, attiecīgi iegūstot augstākus jaudas un griezes momenta rādītājus. Žurnāls EVO noskaidrojis, ka GT2 RS šai sistēmai būs ūdens tvertne ar 5 litru tilpumu un ar to pietiks, lai veiktu trīs ļoti ātrus apļus Nordšleifē. Tas ir - nobrauktu 60 kilometrus.

Porsche 911 GT2 RS uzstādīts 3,8 litru sešu cilindru bokserdzinējs ar diviem turbokompresoriem. Analogs dzinējs uzstādīts arī modelim 911 Turbo S, taču RS modeļa agregāts atšķirsies ar spēcīgākām komponentēm, lielākiem turbokompresoriem un titāna izplūdes sistēmu, kas kopā dod iespēju jaudu pacelt virs 650 ZS un maksimāli attīstīt 750 Nm griezes momentu.

Tīmeklī pat manītas ziņas, ka jaunā GT2 RS jauda būs ap 700 zirgspēkiem, taču pat tādā gadījumā visu jaudu saņems tikai aizmugurējās ass riteņi un tikai caur automātisko divsajūgu pārnesumkārbu.

Paredzams, ka 911 GT2 RS nesvērs vairāk par 1500 kilogramiem. Kā raksta Motor.ru, svara samazinājums panākts, piemēram, aizmugurējā stikla vietā uzstādot plānāku Gorilla Glass analogu. Tātad kaut ko līdzīgu viedtālruņa ekrāna aizsargstiklam. Papildus tam Porsche ir izstrādājuši Weissach, paketi, kas svaru samazinās vēl par 30 kilogramiem ar jaunu riteņu, cita drošības karkasa un oglekļa šķiedras jumta palīdzību.

Bez tā 911 GT2 RS iegūs elektroniski vadāmu un pilnībā bloķējamu diferenciāli, sporta balstiekārtu un speciāli šim modelim izstrādātas Michelin Pilot Sport Cup 2 riepas.

Gaidāms, ka jaunā Porsche 911 GT2 RS spēs 20,6 kilometrus garo Nordšleifes distanci nobraukt mazāk nekā 7 minūtēs. Iepriekšējās paaudzes (997.sērija) 911 GT2 RS distanci veica 7 minūtēs un 18 sekundēs.

Ar nelielu atkāpi var piebilst, ka viens no pēdējiem jaunumiem Porsche klāstā ir martā prezentētais 911 GT3. Tas apgādāts ar 500 zirgspēku atmosfērisko motoru, ko var komplektēt kā ar PDK automātu, tā arī manuālo transmisiju. Ar PDK pārnesumkārbu šāds auto spēj 100 km/h sasniegt 3,4 sekundēs un maksimāli attīsta 318 km/h. 911 GT2 RS būs vēl nedaudz ātrāks - šis auto 100 km/h provizoriski sasniegs 2,9 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu