Vējonis rudenī turpinās diskusiju par pilsonības iegūšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar savu likumdošanas iniciatīvu nolēmis rudenī aktualizēt jautājumu par pilsonības iegūšanas iespējām.

Trešdien intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» Vējonis sacīja, ka neskatoties uz minētās iniciatīvas pretiniekiem politiķu aprindās, viņš nolēmis turpināt aktualizēt pilsonības iegūšanas jautājumu un rudenī, kad parlaments būs atgriezies no vasaras brīvdienām, iesniegs savu likumdošanas iniciatīvu.

«Jau ilgāku laiku ar vairākiem ekspertiem pilsonības iegūšanas jautājums ir izdiskutēts un jāsaka, ka man būs pietiekami daudz argumentu, kas varētu kalpot kā pamats pārliecināšanai par minētā jautājuma atrisināšanas nepieciešamību. Tāpēc esmu pārliecināts, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs justos tai piederīgs neatkarīgi no savas tautības vai reliģiskās pārliecības,» sacīja prezidents.

Tomēr uz jautājumu, vai pilsonības jautājuma izmantošana politiskā retoriskā ir pareiza, Valsts prezidents atbildēja, ka tā nav pareiza, tāpēc esot nolēmis no savas idejas neatkāpties un turpināt iesākto, lai daļēji tiktu pārtrauktas politiskās diskusijas par šo jautājumu.

Kā ziņots, Vējonis jau iepriekš nāca klajā ar iniciatīvu, ka Latvijā dzimušiem nepilsoņu bērniem būtu jākļūst par Latvijas pilsoņiem līdz ar piedzimšanas brīdi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu