Turpmāk policija fiksēs arī ziņas par aizsargājamās personas attiecību statusu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Turpmāk papildus patlaban noteiktajam policija informācijas sistēmā ievadīs arī ziņas par aizsargājamās personas un personas, kas rada draudus, attiecību statusu un raksturojumu, kā arī ziņas par prasītāja un atbildētāja attiecību statusu un raksturojumu.

Par to liecina šodien valdībā atbalstītie grozījumi kārtībā, kādā novērš vardarbības draudus un nodrošina pagaidu aizsardzību pret vardarbību.

Labklājības ministrija (LM) norāda, ka precīzi statistikas dati par vardarbības ģimenē gadījumiem ir ļoti būtiski, lai plānotu un īstenotu efektīvu vardarbības novēršanas un mazināšanas politiku.

Dati nepieciešami, lai izprastu esošo problēmu un tās izplatību, informētu sabiedrību par šīs problēmas būtību un aktualitāti, veidotu atbilstošus normatīvos aktus un ieviestu piemērotus pakalpojumus, vērtētu pasākumu efektivitāti vardarbības mazināšanai.

Pēc LM paustā, gadā tiek pieņemti apmēram 600 policijas lēmumi par nošķiršanu un tiesas lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Līdz ar to, pēc grozījumu stāšanās spēkā informācijas sistēmā būs jāievada viens papildus parametrs, kura ievadīšana kopumā aizņems ne vairāk kā desmit stundas gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu