Lietuvas Seima deputāts iecelts par EPPA ziņotāju Ņemcova slepkavības lietā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas Seima deputāts no Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu frakcijas Emanuelis Ziņģeris iecelts par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) ziņotāju, izstrādājot rezolūciju par noslepkavotā Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova nāves apstākļiem un šā nozieguma izmeklēšanas vērtējumu.

Ziņģeri šim uzdevumam pirms nedēļas izraudzījās EPPA Juridisko jautājumu un Cilvēktiesību komiteja, kuru viņš arī kā pirmo iepazīstinās ar savas izmeklēšanas rezultātiem un ziņojumu. Pēc lietuviešu deputāta teiktā, ziņojums tiks saskaņots ar juristiem.

Kā norādījis Ziņģeris, ziņojuma izstrādāšana sāksies pēc tam, kad Maskavas tiesa jūnijā pasludinās galīgo spriedumu Ņemcova slepkavības lietā.

«Kad viņi būs snieguši savu vērtējumu, mēs vērtēsim to, kā viņi ir vērtējuši, un vēl arī citus apstākļus, jo uzlūkojam Ņemcovu kā pazīstamāko Krievijas demokrātiskās kustības un politikas figūru,» viņš sacījis ziņu aģentūrai BNS.

«Mēģināsim noskaidrot, kā tika izmeklēta [slepkavības lieta], kā viņš tika nogalināts, kas ir šā nozieguma izpildītāji un pasūtītāji. Tur ir visādi dīvaini momenti. Tiks uzaicināts sniegt liecību noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa ģimenes advokāts Vadims Prohorovs,» stāstījis Ziņģeris.

Pēc ziņojuma apspriešanas komitejā diskusijas turpināsies Parlamentārajā Asamblejā. Kā prognozējis deputāts, rezolūcija par Ņemcova slepkavību varētu tikt pieņemta nākamā gada sākumā.

Ziņģeris darbojas «Borisa Ņemcova fondā par brīvību» un ir tā padomes loceklis.

Ņemcovs tika nošauts 2015.gada 27.februārī Maskavas centrā, netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija uzskata, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to ir tieši saistīts Čečenijas republikas vadītājs Ramzans Kadirovs, kurš, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu