Japānas princese Mako mīlestības dēļ atsacīsies no karaliskā titula

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas karaliskās ģimenes pārstāve princese Mako plāno atteikties no sava karaliskā titula, lai apprecētos ar vienkāršās tautas pārstāvi, ziņo raidsabiedrība BBC.

25 gadus vecā Imperatora Akihito mazmeita drīzumā plāno saderināties ar savu vienaudzi, juridiskās firmas darbinieku Kei Kumuro. Abi esot iepazinušies 2012. gadā, kad mācījās Starptautiskajā Kristiešu universitātē Tokijā.

Japānas imperatora likums nosaka, ka princesei ir jāatsakās no karaliskās ģimenes titula, ja viņa plāno precēties ar vienkāršās tautas pārstāvi.

Līdzīgs gadījums noticis arī 2005. gadā, kad viņas tante princese Sajako apprecējās ar vienkāršās tautas pārstāvi. Tā bija pirmā reize, kad kāds Japānas karaliskās ģimenes pārstāvis atsakās no sava titula.

Princesei Sajako nācās pārvākties uz vienistabas dzīvoklis, iemācīties vadīt automašīna, kā arī pašai iepirkties lielveikalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu