Lietuvā krimināllieta par kukuļošanu Klaipēdas ostā un būvfirmā «Latvijas Tilti»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienests tiesai nodevis krimināllietu par korupciju Klaipēdas ostā un būvkompānijā «Latvijas Tilti».

Īpašās izmeklēšanas dienests informēja, ka par liela apmēra kukuļa pieņemšanu lietā tiek apsūdzēts bijušais Klaipēdas ostas infrastruktūras vadītājs Ģedimins Zumars, bet Latvijas pilsonis Genādijs Kamkalovs, kurš atsaukts no «Latvijas Tilti» valdes priekšsēdētāja amata, apsūdzēts par kukuļa došanu Zumaram.

Jau vēstīts, ka pērn 16.jūnijā Īpašās izmeklēšanas dienests sadarbībā ar Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) rīkoja kratīšanas Klaipēdas ostas pārvaldē un aizturēja abas minētās amatpersonas, bet Latvijā tika aizturēti vēl seši «Latvijas Tiltu» darbinieki. Vēlāk Kamkalovs, Zumars un pārējie aizturētie tika atbrīvoti.

Zumars tika atbrīvots no amata pēc tam, kad viņu sāka turēt aizdomās par kukuļa pieņemšanu apmaiņā pret «Latvijas Tilti» finansiāli izdevīgiem lēmumiem.

Kamkalovs saistībā ar izmeklēšanu par kukuļa došanu Zumaram pērn jūnijā tika atsaukts no «Latvijas Tiltu» valdes un atstādināts no darba pienākumu pildīšanas.

Īpašās izmeklēšanas dienestā informēja, ka lieta ir par vairāk nekā 9500 eiro kukuli, par kura došanu un saņemšanu Lietuvas Kriminālkodeksā paredzēts divu līdz astoņu gadu cietumsods.

Būvfirma «Latvijas Tilti» saņēmusi vairākus Klaipēdas ostas pasūtījumus. Nesen tā kopā ar «Kaminera» grupas celtniecības uzņēmumu «Borta» uzvarēja 11,7 miljonu eiro vērtā konkursā par Klaipēdas ostas dienviddaļas padziļināšanu. Tā bija uzvarējusi arī 14,9 miljonu eiro vērtā kravu kompānijas «Bega» piestātņu izbūves konkursā, bet vēlāk no tā izstājās. 2013.gadā «Latvijas Tilti» par 32,36 miljoniem eiro izbūvēja Klaipēdas ostas pasažieru termināļa piestātni.

Lietuvā kopumā «Latvijas Tilti» saņēmuši pasūtījumus 94,2 miljonu eiro vērtībā - neskaitot darbus Klaipēdas ostā, kompānija būvējusi Panemunes-Sovetskas apvedceļu un Geležinio vilko ielas estakādi Viļņā.

Būvfirma remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. «Latvijas Tiltu» lielākā īpašniece ar 89,69% akciju ir SIA «Latvijas Novitātes komplekss» (LNK).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu