Maizītis atturas vērtēt, vai dzīvokļa apzagšana saistīta ar viņa profesionālo darbību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram Jānim Maizītim ir «grūti spriest», vai viņa īrētā dzīvokļa apzagšana ir saistība ar viņa profesionālo darbību, norādīja SAB preses pārstāve Iveta Maura.

Tikai izmeklēšana parādīšot, vai noziegums ir saistīts ar SAB direktora profesionālo darbību.

Maura norādīja, ka nozagtajā datorā atradusies personīga rakstura informācija, kuru SAB direktors negribot publiski komentēt.

SAB pārstāve apliecināja, ka saskaņā ar esošo likumdošanu SAB direktoram apsardze netiek nodrošināta.

Jau ziņots, ka Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā notikusi ielaušanās un zagļi nozaguši datoru, kurā neesot atradusies klasificēta informācija. Maizītim ticis nozagts viņa privātais dators.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA pastāstīja, ka zādzība notikusi pirms vairākām dienām un bez datora paņemti vēl pāris nebūtiski priekšmeti.

Konkrētas versijas par notikušo Ķuzis atturējās minēt, taču norādīja, ka šādā gadījumā nevarot izvirzīt vienu versiju.

Arī Maizīša priekštecis - Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti 1977., 1983. un 1986.gadā dzimuši vīrieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu