Krievijas televīzijas korespondente Jelgavas bērniem māca žurnālistiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kopš februāra ar Jelgavas domes atbalstu vairāki desmiti pilsētas bērnu un jauniešu apgūst žurnālistikas un audiovizuālās mediju mākslas pamatus. Nodarbības vada Maskavā reģistrētās televīzijas «Pirmais Baltijas kanāls» jeb PBK žurnāliste Marija Burgarte. Domei gan no tādas sadarbības ir arī labums, jo pretī tā saņem pašas žurnālistes gatavotus komplimentārus sižetus televīzijā, vēsta Latvijas Radio.

Kad Latvijas Radio un Latvijas Televīzija pētnieciskajā projektā «Sistēmas bērni» vēstīja par vardarbību pret Jelgavas bērnunama bērniem, televīzijas kanāls PBK par izgaismotajām problēmām izvēlējās ziņot no cita skatu punkta.

Tas nostājās pašvaldības pusē, kritizējot ekspertus par it kā nepamatotu trauksmes celšanu, kā arī aizstāvot Jelgavas domi un runājot domes priekšsēdētāja «zaļzemnieka» Andra Rāviņa valodā nevis par problēmu, bet to, kā gan šī problēma varēja nākt gaismā.

Jelgavas domi aizstāvošo sižetu autore ir jelgavniece Burgarte. Viņa kopš februāra ir pašvaldības cieša sabiedrotā, jo domes struktūrvienībā - Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā – bērniem un jauniešiem vada žurnālistikas nodarbības.

Žurnālistes Burgartes kursus apmeklē ap 50 Jelgavas bērnu un jauniešu, pamatskolas pēdējo klašu un vidusskolas skolēnu. Nodarbības ilgs līdz pat jūnija pirmajai pusei, bet Zemgales reģiona kompetenču attīstības centra vadītāja Vīksna jau pašlaik apgalvo, ka sadarbību turpinās arī rudenī.

«Pirmā Baltijas kanāla» ideoloģijas nodošana jauniešiem domi nebaidot, savukārt pašvaldības budžeta naudu, ko maksā žurnālistei, dome atklāt negrasās.

To, cik par nodarbībām saņem, neatklāj arī pati žurnāliste Burgarte. Intervijai viņa nepiekrīt, aicinot jautājumus iesūtīt e-pastā. Burgarte arī nesaskata problēmas faktā, ka par domes naudu māca žurnālistiku pilsētas jauniešiem un reizē gatavo domes pozīcijai labvēlīgus sižetus televīzijā. Kanāla PBK ideoloģijas apmācībās neesot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu