Meksikas tuvumā ierodas Nīderlandes «abortu kuģis»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JOHAN ORDONEZ / AFP

Nīderlandes burukuģis ar mediķiem, kas piedāvā veikt abortus, bieži metot izaicinājumu dažu valstu likumiem, piektdien ieradās starptautiskos ūdeņos pie Meksikas, paziņoja organizācija «Women on Waves» («Sievietes viļņos»), kas sastādījusi šī kuģa apkalpi.

Kuģis februārī tika padzīts no Gvatemalas piekrastes ūdeņiem, nedodot iespēju izbeigt grūtniecību nevienai sievietei no šīs valsts. Tagad tas ir piestājis Klusajā okeānā Meksikas Gerrero štata tuvumā.

Organizācija «Women on Waves» interneta paziņojumā pavēstīja, ka tā piedāvā veikt «bezmaksas legālus medicīniskus abortus līdz devītajai grūtniecības nedēļai» sievietēm, kurām tie vajadzīgi.

Tā paziņoja, ka kuģim «ir visas vajadzīgās atļaujas» un tas uzņems sievietes līdz svētdienai.

Organizācija atzīmēja, ka Meksikā ir atļauti aborti seksuālas vardarbības gadījumos. Citos gadījumos abortu veikšana ir ierobežota dažādās pakāpēs atkarībā no štata, kurā tā tiktu veikta.

«Women on Waves» agrāk bija nosūtījusi savu kuģi uz ūdeņiem pie Īrijas, Polijas, Portugāles un Spānijas.

Mediju konferencē Meksikas piekrastes pilsētā Istapā «Women on Waves» prezidente Rebeka Gompertsa sacīja, ka drošu abortu pieejamība ir «sociāla taisnīguma» jautājums Latīņamerikā, sevišķi pēc Zikas vīrusa radītās krīzes. Grūtnieču inficēšanās ar šo vīrusu palielina jaundzimušo kroplību risku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu